Showbiz

#cinema #proiectii #ziua hbo #tiff

Ziua HBO: 6 productii HBO multi-premiate la TIFF

La fel ca la fiecare editie a festivalului, una dintre sectiunile highlight ale TIFF-ului este cea dedicata, sustinuta si „alimentata” cu productii exclusive de partenerul de traditie al festivalului, HBO .

In 2009, postul premium de televiziune este mai prezent ca niciodata in programul festivalului: HBO prezinta sectiunea showcase rezervata filmelor documentare, Ce se-ntampla, documentarule?; , ofera sectiunile 3x3 si Figuri politice, iar Concursul national de scenarii initiat de HBO Romania, ajuns la a noua editie si realizat in parteneriat cu TIFF din 2005, rasplateste in acest an in cadrul Galei nu numai scenarii de scurt, respectiv lung metraj-fictiune, ci si, in premiera, cel mai original scenariu de film documentar inscris in concurs . In plus, joi , 4 iunie 2009, HBO Romania isi lanseaza cea mai recenta productie originala, documentarul Australia, in regia lui .

Proiectiile din incep la Cinema City – Sala 9, unde, la ora 13:30, , regizat de Gopo si semnat , productie originala HBO, care va avea premiera pe micile ecrane din Romania in cursul acestei veri, si care urmareste, pas cu pas, destramarea „dinastiei” fondate in jurul figurii temutului dictator odata cu prabusirea regimului instaurat de acesta la Bagdad. Proiectia cu o durata de patru ore reprezinta unul dintre must-see-urile pasionatilor de politica, cu interviuri si imagini de arhiva inedite, care vor arata spectatorilor aflati duminica, 7 iunie, de la ora 12:00, in sala 7 de la Cinema City o imagine cu totul surprinzatoare a dictatorului si a familiei acestuia.

Intrarea la toate proiectiile din cadrul Zilei HBO este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea