Showbiz

#film #irlanda #icr #zilele filmului irlandez

Zilele filmului irlandez la Bucuresti

In perioada 16-18 au loc la Bucuresti . Evenimentul include doua filme de lungmetraj, Kings de Tom Collins si Cre Na Cille de Robert Quinn, documentarul Cinegael Paradiso de Robert Quinn si un grupaj de scurtmetraje.

Proiectiile au loc la sediul ICR, incepand cu ora 18.30. Filmele in vor fi subtitrate in limba romana, iar filmele in limba irlandeza vor fi subtitrate in limba engleza si in limba romana.

Evenimentul se deschide in data de 16 septembrie cu proiectia filmului Kings in regia lui Tom Collins. Vor participa John Morahan, Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, Micheal O Meallaigh, director de programe la postul de televiziune TG4 Irlanda, Irina Margareta Nistor , critic de film si Horia-Roman Patapievici, presedintele ICR.

Programul filmelor:

Miercuri, 16 septembrie, ora 18.30

Kings, 2007, 85’ (Regia: Tom Collins)

Povestea unor prieteni care au emigrat in Anglia la sfarsitul anilor '70 cu promisiunea de a reveni in Irlanda. Dupa 25 de ani, doar unul dintre ei se intoarce acasa, Jackie, al carui trup a fost gasit intr-o statie de metrou, zdrobit de un tren. In acest moment prietenii sai sunt fortati sa se confrunte cu posibilitatea unui adevar dureros si anume ca nu a fost vorba de un accident, ci de sinucidere.

Joi, 17 septembrie, ora 18.30

Cre Na Cille, 2007, 94’ (Regia: Robert Quinn)

Un film despre o ura obsesiva, care a luat nastere din gelozie. Puternica rivalitate initiala dintre doua tinere surori o lasa pe Caitriona cu inima franta dupa ce barbatul de care aceasta era indragostita ii este furat. Caitriona niciodata nu-si va ierta sora, iar ura acumulata impotriva acesteia o ghideaza in fiecare zi, atat pe lumea aceasta cat si pe cealalta.

Vineri, 18 septembrie, ora 18.30

Cinegael Paradiso, Documentar, 2004, 53’ (Regia: Robert Quinn)

Cinegael este un cinematograf independent infiintat de producatorul de film Bob Quinn, in care fiul sau, regizorul Robert Quinn si-a petrecut copilaria. Filmul se concentreaza asupra contributiei pe care cinematograful a avut-o asupra vietii culturale a comunitatii locale, precum si asupra industriei de film irlandeze.

Vineri, 18 septembrie, ora 19.30

Scurtmetraje

  • Granny O’Grimm’s / Frumoasa din padurea adormita a lui Granny O’Grimm, 2008, 5’. Regia: Nicky Phelan
  • The Beekeeper’s Son/ Fiul apicultorului, 2008, 10’. Regia: Jamie Hannigan
  • Uncle Bill’s Barrel/ Butoiul Unchiului Bill, 2008, 10’. Regia: Eoin Ryan
  • Abbi’s Circle/ Cercul lui Abbi, 2008, 15’. Regia: Siobhan Twomey
  • A Film from My Parish: 6 Farms/ Un film din satul meu: 6 ferme, 2008, 7’. Regia: Tony Donoghue
  • Feileachan, 2008, 12’. Regia: Cecilia McAllister
  • Whatever Turns You On/ Ce te da peste cap, 2008, 3’. Regia: Declan Cassidy

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea