Showbiz

#bucuresti #youssou n'dour #concert #alte-genuri

Youssou N’Dour concerteaza pentru prima oara in Romania (VIDEO)

Youssou N’Dour, unul dintre cei mai renumiti si talentati artisti de pe continentul african si totodata una dintre cele mai exotice prezente de pe scena muzicala internationala, va sustine vara aceasta pentru prima data un concert in Romania.

Spectacolul va avea loc pe 30 iulie, la Arenele Romane din Bucuresti, si va fi inclus in seria evenimentelor World Music Masters, anunta organizatorii evenimentului.

Youssou N’Dour s-a afirmat la nivel mondial printr-o maniera de interpretare aparte. Originar din capitala Senegalului, Dakar, Youssou a mostenit talentul muzical de la mama sa. Dupa o copilarie  petrecuta in afara scenei, s-a alaturat in adolescenta celui mai popular grup din orasul natal, Star Band, devenind la putin timp liderul trupei pe care ceva mai tarziu avea sa o redenumeasca Super E’toile de Dakar.

Capacitatea de a sustine sunete foarte inalte de patru sau chiar cinci octave a fost unul dintre principalele sale atuuri, ajutandu-l sa-si dezvolte treptat un stil propriu pornind de la mbalax, muzica traditionala senegaleza -  un melanj de ritmuri africane si caraibiene, sonoritati cubaneze si bogate influente pop, jazz, soul sau hip-hop.

Youssou N’Dour are la activ 26 de materiale discografice, 9 compilatii si colaborari de exceptie cu nume ca Paul Simon, Peter Gabriel, Neneh Cherry, Bruce Springsteen , Tracy Chapman sau Sting.

Biletele pentru concertul lui Youssou N’Dour de la Bucuresti sunt disponibile, incepand de marti, 19 aprilie , pe myticket.ro, la urmatoarele categorii de pret: 90, 120 si 160 de lei, in functie de pozitia fata de scena. De la sfarsitul acestei saptamani biletele pot fi achizitionate si din reteaua magazinelor Diverta.

Youssou N’Dour & Neneh Cherry - " 7 Seconds "



Sursa foto : Emagic

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea