Showbiz

#electro #concert #underworld #bucuresti #7 noiembrie 2008 #romaero

Underworld aduce ritmurile electronice la Bucuresti

 
Underworld , formatie cult a muzicii electronice, vine in Romania cu ocazia unui nou eveniment din seria Beck’sperience. Concertul va avea loc pe data de 7 noiembrie, la Romaero, incepand cu ora 20.00.

Hitul lor cel mai cunoscut, “Born Slippy”, a detinut luni de-a randul prima pozitie a topurilor dance si a fost inclus pe coloana sonora a filmului “ Trainspotting ”.

Biletele pentru concertul de la Bucuresti e se vor pune in vanzare incepand cu data de marti, 23 septembrie, prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din intreaga tara, la pretul de 75 RON si 100 RON in ziua spectacolului.

Trupa Underworld a fost infiintata in 1987 de catre Karl Hyde si Rick Smith. Au scos 3 albume pana sa se desparta in 1990 (In aceasta perioada fiind cunoscuti ca Underworld MK1). S-au reunit din nou sub numele de Underworld in 1991, dupa recrutarea DJ-ului Darren Emerson. Contributia sa a definitivat fuziunea dintre stilul techno si cel rock al trupei si a dus la lansarea unui material mai accesibil publicului, „Dubnobasswithmyheadman”.

Melodii incluse pe coloana sonora a filmului „Trainspotting”

Albumul din 1996, „Second Toughest In The Infants” a inregistrat un succes mai mare decat cel precedent, lucru  datorat si lansarii in acelasi timp cu pelicula „Trainspotting”. In film au putut fi ascultate „Dark & Long (Dark Train)”, ca si „Born Slippy”, cea mai de succes piesa Underworld pana in momentul de fata.

In 1999, Underworld a pornit intr-un turneu foarte bine primit de catre fani, care s-a concretizat intr-un CD Live si un DVD extras din turneu. Denumit „Everything, Everything”, proiectul a redat foarte fidel experienta live a celor de la Underworld.

Dupa lansarea si promovarea „Everything, Everything”, Emerson a decis sa paraseasca Underworld pentru a se concentra pe proiecte solo si pe propria sa casa de discuri. Hyde si Smith insa s-au hotarat sa continue, din nou ca duet. Au inregistrat un album nou, „A Hundred Days Off”. Cu toate ca era primul album de dupa plecarea lui Emerson, spre surpriza generala, sunetul si tonul albumului nu erau cu mult diferite de celelalte albume, pe care Emerson isi pusese amprenta.

Darren Price, un DJ cunoscut si apreciat de catre Underworld, care mai mixase piese ale formatiei, li s-a alaturat pe scena in timpul turneului din vara-toamna anului 2005. In timpul acestui turneu au inregistrat un set de 3 CD-uri , numit "Live In Tokyo", vandut dupa concert in Japonia, si online. Anul 2006 marcheaza lansarea unui mix special retrospectiv , "The Misterons Mix", ce contine piese de pe cele trei materiale anterioare semnate Riverrum.

Cel de-al saptelea album de studio, „Oblivion with Bells”, a fost lansat in octombrie 2007. Primul extras single de pe album, "Crocodile", a fost lansat in septembrie 2007 si a fost anuntat un turneu modnial pentru a sustine albumul.

In 2008, trupa a colaborat la un album, intitulat „Songs for Tibet”, o initiativa care militeaza pentru drepturile omului in Tibet.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea