Showbiz

#rock #u2 #album #no line on the horizon #numarul 1

U2, “premianti cu coronita”


Cel de-al doisprezecelea album de studio semnat U2, “ No Line On The Horizon ” a intrat direct pe locul 1 in topurile din: Irlanda, Germania, Finlanda, Cehia, Belgia, Franta, Ungaria, Islanda, Italia, Austria, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Japonia, Australia si Statele Unite.
 
Materialul a inregistrat deja vanzari de peste trei milioane de exemplare si a obtinut discul de platina in 20 de tari. In tara natala a celor de la U2, Irlanda,“No Line On The Horizon” a fost deja rasplatit cu trei discuri de platina, in timp ce in Canada, Cehia, Italia si Polonia albumul a obtinut doua discuri de platina.
 
U2 a sustinut de asemenea si un concert pe acoperisul unei cladiri din Londra pe 27 februarie, pentru a marca o zi de promovare a noului album la postul national de televiziune britanic, BBC. 
 
Pe 9 martie trupa a anuntat ca vor incepe turneul european ce se va deschide cu show-ul sustinut pe legendarul stadion Camp Nou din Barcelona pe data de 30 iunie. Turneul 360 al celor de la U2 este primul turneu de stadion de la Vertigo din 2005 - 2006. 360 va cuprinde 14 orase din Europa printre care Milano, Gotteborg, Amsterdam, Paris, Nisa, Dublin, Chorzow, Berlin, Gelsenkirchen, Londra, Sheffield si Glasgow inainte de a incheia cu un show de exceptie la Millenium Stadium in Cardiff pe 22 august. Turneul european va fi urmat de cel din America de Nord ce se va deschide cu concertul de la Soldier Field din Chicago pe 12 septembrie 2009 . 
 
Pentru a pastra traditia ce i-a facut celebri, U2 vor avea ca invitati in deschiderea concertelor lor un numar important de artisti de renume,  rintre care Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs ,Snow Patrol si Black Eyed Peas , urmand ca si alti artisti sa fie confirmati ulterior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea