Showbiz

#alte-genuri #tudor gheorghe #muzica #63 #ani #zi de nastere #aniversare #spectacol #20 august

Tudor Gheorghe implineste azi 63 de ani


Artistul Tudor Gheorghe implineste astazi onorabila varsta de 63 de ani. Chiar daca pentru acest eveniment, familia i-a pregatit deja o surpriza, Tudor Gheorghe va sarbatori, prin munca, alaturi de publicul de la mare, care, de fiecare data umplu salile, pana la refuz.

In aceasta perioada, Tudor Gheorghe se afla la Mamaia si sustine o serie de concerte pe scenele teatrelor de vara de pe litoral, cu spectacolul “Sereneda din trecut”, turneu ce se va incheia cu o reprezentatie de gala, la Centrul Cultural “ Mihai Eminescu ” din Bucuresti in data de 20 august.

Tudor Gheorghe pregateste o noua reprezentatie

Din toamna, Tudor Gheorghe va reveni alaturi de orchestra ca il acompaniaza, pe scenele salilor de spectacol din toata tara,  intr-o noua reprezentatie pentru care face deja pregatiri.

Tudor Gheorghe s-a nascut la 1 august 1945, in comuna Podari, judetul Dolj, intr-o familie de tarani. Are parte de o copilarie traversate de o serie de probleme, tatal sau, cantaret de biserica, fiind arestat si detinut politic la Aiud.

In 1969, dupa trei ani de studiu asiduu, iese la rampa cu primul sau recital - "Menestrel la curtile dorului". Dupa alti doi ani de studii aprofundate, facute la Institutul de folclor, Bucuresti, urmeaza al doilea recital - "Sapte balade". Din 1969, anul primului recital si pana in 1996, Tudor Gheorghe a realizat nu mai putin  de 22 spectacole-recital de muzica si poezie.

Incepind cu 1996 a lansat un adevarat program cultural , intitulat "Tudore,deschide poarta!", care contine sapte noi recitaluri.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea