Showbiz

#film #animatie #festival #2009 #decernare #premii #anim_est

Trofeul Anim'est pleaca in Olanda

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est si-a desemnat castigatorii in cadrul Galei de inchidere de sambata, 10 octombrie, din sala cinematografului Patria din Bucuresti.

Premiul pentru Cel mai bun lung metraj, oferit de Animax , a fost acordat filmului japonez Pianul din padure / Piano no mori (r. Masayuki Kojima, Japonia, 2007), favoritul juriului, care l-a receptat drept un „ moment de emotie, surpriza, uimire”.

Luminita Cazacu si Matei Branea au fost protagonistii unui moment emotionant, realizatoarea de animatie fiind rasplatita cu un trofeu pentru intreaga activitate.

Iata lista completa a premiilor acordate in cadrul editiei din 2009 a festivalului Anim’Est:

- Trofeul Anim'est pentru Cel mai bun scurt metraj, oferit de Institutul Cultural Roman, in valoare de 2500 de euro, Fantoma de la cinema / The Phantom of The Cinema (r. Erik van Schaaik, Olanda, 2008)

- Premiul pentru Cel mai bun lung-metraj, oferit de Animax, in valoare de 1000 de dolari – Pianul din padure / Piano Forest (r. Masayuki Kojima, Japonia, 2007)

- Premiul pentru Cel mai bun scurt-metraj, oferit de Stella Artois, in valoare de 1000 de euro – Mei Ling (r. Stephanie Lansaque, Francois Leroy, Franta , 2009)

- Mentiune Speciala a juriului pentru un film de scurt-metraj – Aripi si vasle / Wings and Oars (r. Vladimir Lesciov, Letonia, 2009)

- Premiul pentru Cel mai bun film studentesc, oferit de Este'n'est, in valoare de 500 de euro – Sa nu conduci niciodata cand esti mort / Never drive a car when you're dead (r. Gregor Dashuber, Germania, 2009)

- Mentiune Speciala a juriului pentru un film studentesc – Asa spun pasarile / According to Birds (r. Linde Faas, Olanda, 2008)

-Mentiune Speciala a juriului pentru un film studentesc – Soft Plants / Plante moi (r. Emma de Swaef, Belgia, 2008)

- Premiul pentru Cel mai bun film romanesc, oferit de Centrul Cultural al Sectorului 6, in valoare de 2500 RON – Copacul Urban / Urban Tree (r. Vali Chincisan, Romania, 2009)

- Mentiune Speciala a Juriului pentru un film romanesc – Zgomot alb / White Noise (r. Marius Pandele, Romania, 2009)

- Premiul pentru Cel mai bun film din sectiunea Balkanimation, oferit de Toon Boom, constand in software in valoare de 1000 de dolari – Trei surori si Andrei / Three Sisters and Andrey (r. Boris Despotov, Andrey Paounov, Bulgaria-Germania, 2009)

- Mentiune Speciala a Juriului pentru un film din sectiunea Balkanimation – Firul Ariadnei / Ariadne's Thread (r. Bertoti Attila, Romania-Ungaria, 2009)

- Premiul pentru Cel mai bun videoclip, oferit de Toon Boom, constand in software in valoare de 500 de dolari oferit de Toon Boom si Estenest – Mexican Standoff (Falling into You) – Parson Brown (r. Bill Plympton, SUA, 2008)

- Mentiunea Speciala a Juriului pentru un videoclip muzical – The Parachute Ending – Birdy Nam Nam (r. Steve Scott, Marea Britanie, 2009)

- Premiul pentru Cel mai bun clip publicitar – Catelul negru pisacios / Crazy Peeing Dog (Fabrica de desene: Daniel Panaitescu)

- Premiul Publicului, oferit unui film din sectiunea Mozaic-scurt metraj, constand in echipament in valoare de 300 de euro – Post! / Posta! (r. Matthias Bruhn, Christian Asmussen, Germania, 2008)

- Premiul pentru Intreaga Activitate – oferit doamnei Luminita Cazacu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea