Showbiz

#cristian nemescu #international #mediu #scrutmetraj #film #festival #next

Surprizele Programului NexT

Alaturi de cele 25 de scurt si mediu metraje prezentate in cadrul Competitiei NexT, programul celei de-a treia editii a Festivalului include alte 95 de filme, incluse in selectiile sectiunilor din afara Competitiei.

Anul acesta, sectiunilor deja cunoscute, precum Festival Cities, Countries in Focus, Semaine de la Critique, Si ei au fost NexT Generation, Festival Friends si sectiunii speciale Cristi & Otto, li se alatura Robert Bosch Stiftung si Best of Locarno – Leopards of Tomorrow.

Una din sectiunile hit ale NexT-ului din acest an este new entry-ul Best of Locarno – Leopards of Tomorrow, o selectie de filme din programul sectiunii Leopards of Tomorrow.  

Cel mai recent scurt metraj al tanarului regizor Paul Negoescu, Renovare – selectionat la Festivalul de la Berlin 2009, va fi proiectat in cadrul sectiunii Festival Friends. Castigatorul Palme d’Or de anul trecut, Megatron, in regia lui Marian Crisan, Fata galbena care rade al regizorului Constantin Popescu Jr. sau O tigara aprinsa , in regia lui Andrei-Dan Staruiala, castigatorul Marelui Premiu la Festivalul Filmul de Piatra, sunt alte titluri din selectia Festival Friends.  

In cadrul Robert Bosch Stiftung vor fi proiectate patru scurt si mediu metraje realizate cu sprijinul prestigioasei fundatii germane Robert Bosch. An de an, Robert Bosch Stiftung acorda trei premii de co-productie pentru tinerii cineasti germani si din Europa de Est si Sud-Est. Premiul este in valoare de 70.000 de euro pentru fiecare proiect selectat.

Future Shorts , una dintre cele mai originale si importante marci de scurt metraje din lume, prezinta in cadrul NexT o selectie de noua scurt metraje, intre care se afla si Ver Llover / Sa privesti ploaia (Mexic, 2006), castigator al Palme d’Or-ului pentru scurt metraj in 2007.  

Ziua de sambata, 4 aprilie, este dedicata filmelor realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu, reunite intr-o sectiune denumita Cristi & Otto. De la California Dreamin’ (nesfarsit) la o selectie de 13 scurt si mediu metraje, unele in regia lui Cristi, altele a caror coloana sonora poarta semnatura lui Andrei si altele unde baietii au facut echipa, vor fi proiectate numeroase productii din filmografia celor doi.

Urmareste trailerul filmului California Dreamin’ (nesfarsit)

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea