Showbiz

STILL SOUND - o expozitie-eveniment la TIFF

, 2 iunie, de la 19,00, la Galeria Muzeului de Arta Cluj-Napoca loc vernisajul expozitiei foto sustinute de TIFF, STILL SOUND, cu fotografii de Cosmin Bumbut acompaniate de piesele muzicianului .

Vizitatorii Galeriei vor fi pusi in fata unei experiente inedite: “exponatele” sunt 14 fotografii cu dimensiunea de 1 x 1.5 metri, iar piesele special compuse de Vlaicu Golcea vor fi ascultate la playerele iPod atasate fiecarei fotografii in parte.

Maxima securitate si zgomot de deplina nemiscare asigurate de catre posesor vechiului sau Trabant. Copil aruncand netulburat in aer o punga fasaitoare pe post de minge. Vibratia la unison a perechilor de dansatori invartitori.

Gandita ca un colaj de stari dintr-un acelasi colt - de tihna si de pace pe dinauntru, Cosmin Bumbut propune cu STILL SOUND o serie de fotografii inlantuite in plan auditiv in primul rind. Evident articulat in unele, reverberat si doar in subinteles asociat in altele - un (ra)sunet razbate din fiecare dintre imagini, rotunjind povestea.

Inputul muzical ii apartine lui Vlaicu Golcea, muzica sa nu este insa un comentariu explicit al fotografiei, ci mai degraba o expresie total subiectiva a impresiei lasate de imagine, amestecata cu amintiri personale; muzica nu este un ghid, ci mai degraba un impuls sonor, care, alaturi de cel vizual, declanseaza emotii si amintiri privitorului-ascultator.

Cosmin Bumbut si Vlaicu Golcea va poftesc asadar intr-o incursiune printre imagini de neuitat surprinse de ochii si urechile acelorasi oameni.

Cosmin Bumbut, fondatorul revistei virtuale PUNCTUM, este unul dintre cei mai cunoscuti fotografi romani, absolvent in 1997 al sectiei de Imagine de Film si TV a Facultatii de Film a UNATC. Dupa ce a debutat in 2002 cu volumul de autor Transit, ales de catre Asociatia Editorilor din Romania drept Cartea de Arta a Anului, Bumbut a avut o ascensiune aproape imediata in lumea publicitatii si a modei, culminand cu recunoasterea internationala a fotografiilor sale la Festivalul International de Fotografie New York si la B&W Spider Awards. Din acelasi an 2002, in care s-a desfasurat si prima editie a Festivalului de la Cluj, Cosmin este fotograful oficial al campaniilor de promovare TIFF. Fotografiile sale au fost cumparate de colectionari de fotografie din SUA, Luxemburg, Franta, Olanda, Belgia, printre care se numara si celebrul actor american Gabryel Byrne.

Vlaicu Golcea este unul dintre cei mai buni jazzmani si contrabasisti romani, printre preocuparile sale din sfera muzicii numarandu-se, pe langa interpretare si compozitie, sound-design-ul si productia. Discografia sa cuprinde 24 de albume, si muzica de teatru, de film, de dans contemporan, orchestratie pentru evenimente aer liber si instalatii multimedia. Printre filmele pentru care Golcea a compus muzica se numara lung-metrajul lui Tudor Giurgiu, Legaturi bolnavicioase , dar si Furia lui Radu Muntean (in calitate de coautor, alaturi de Cristian Stefanescu).


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea