Showbiz

#next #seminariile #competitia #start

Start pentru competitia si seminariile NexT!

Dupa o prima zi marcata de intalnirea cu compozitorul si muzicianul german la proiectia lung metrajului regizat de Fatih Akin, Cu capul inainte / , NexT ii asteapta pe iubitorii de film din Bucuresti cu un program extrem de bogat in cea de-a doua zi de festival, miercuri, 14 aprilie, la Cinema Scala, Cinemateca Eforie si Mansarda Carturesti.

Seminariile de la Mansarda Carturesti, prezentate la cea de-a patra editie a festivalului de JTI, dau intalnire tuturor celor interesati de sound design si muzica de film cu Christophe Heral, cel care a realizat coloana sonora a sute de scurt metraje si jocuri video. Prelegerea sa Realizarea sunetului pentru scurt metraje deschide seria seminariilor NexT, miercuri, de la ora 10:30.

Alexander Hacke si Danielle de Picciotto, invitatii speciali ai acestei editii, vor sustine urmatorul seminar, Making of „Dansul Stelelor” . De la ora 12:00, cei doi vor proiecta si comenta realizarea scurt metrajului scris, regizat si montat de Danielle de Picciotto, ale carui muzica si sound design au fost realizate de Alexander Hacke.

Competitia NexT debuteaza in forta cu primele doua programe de scurt si mediu metraje din selectia de 26 de filme realizata de directorul artistic Andrei Gorzo. Astfel, de la ora 16:30, la Cinema Scala, publicul NexT poate urmari scurt metraje precum unul dintre cele mai savuroase si mai nebune filme din competitia NexT, comedia din Alaska regizata de Levi A. Taylor, In indepartatul Nord/Way Up North (SUA, 2008); delicatul Slabiciuni/Faiblesses (r. Nicolas Giraud, Franta, 2009), palpitantul Geamandura/La Boya (r. Mariano Salvador, Spania, 2009) sau surprinzatorul musical bollywoodian realizat de irlandezul David O'Sullivan, Moore Street Massala (Marea Britanie – Irlanda, 2009).

Primul romanesc din competitia , Domnul David (r. Hadrian Marcu, Romania, 2009) are premiera romaneasca miercuri, 14 aprilie, de la ora 19:00, la Cinema Scala. In acelasi grupaj, regizorul canadian Jamie Travis se intoarce in competitia NexT cu Sifonierul/The Armoire (Canada, 2009), un scurt metraj in acelasi stil cu filmele care au facut juriul si spectatorii NexT sa se indragosteasca de filmele canadianului la editia din 2007 a festivalului.  

Proiectiile NexT de la Cinemateca Eforie incep tot miercuri, 14 aprilie, de la ora 18:00, cu prima proiectie a sectiunii Festival Cities, dedicata unei selectii din cele mai bune filme prezentate la editia precedenta a prestigiosului festival de film de la Oberhausen, prezentata la NexT cu sprijinul Institutului Goethe din Bucuresti. O alta sectiune traditionala a festivalului, Countries in Focus, isi deschide, de asemenea, proiectiile cu programul dedicat unora dintre cele mai bune scurt metraje realizate recent in Marea Britanie – miercuri, 14 aprilie, de la ora 20:30.

Primul calup din mult-asteptatul program Short Matters!, dedicat filmelor nominalizate la Premiul Academiei Europene de Film (EFA) pentru Cel mai bun film de scurt metraj in 2009 este proiectat la Cinema Scala tot in a doua zi a festivalului, miercuri, 14 aprilie, de la ora 21:30. Din programul prezentat miercuri seara la Scala nu lipseste castigatorul Premiului EFA pentru Cel mai bun scurt metraj, filmul polonez Poste Restante (r. Marcel Lozinski, Polonia, 2009).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea