Showbiz

#marius stanescu #anonimul #laura vasiliu #krzysztof zanussi

Stanescu a prezentat gala de deschidere a Anonimului

Actorul a prezentat luni seara, pe scena din camping-ul Delfinul, de la Sfantu Gheorghe , unde va avea loc proiectia filmelor celei de-a V-a editii a festivalului , gala de deschidere a evenimentului, urmata de un recital al corului de femei din localitate.

"Acum 4 ani am fost laureat al acestui festival si de aceea ma bucur enorm sa fiu aici", a spus Marius Stanescu si a urat publicului bunvenit. De asemenea, Stanescu, laureat al premiului pentru cel mai bun actor la prima editie a festivalului, din 2004, pentru rolul din Examen de Titus Muntean , a multumit publicului care a sustinut organizarea festivalului an de an.

"Sunt voci care spun ca acest festival este exclusivist", a spus Stanescu, precizand ca Anonimul este deschis tuturor celor care iubesc filmul si natura si care vor sa viseze. Evenimentul este, de asemenea, unul din putinele festivaluri de film din Europa la care accesul este liber.

Directoarea festivalului, Miruna Berescu, l-a amintit pe operatorul Gabi Petrescu, care se ocupa de proiectia filmelor, decedat in urma cu trei saptamani si i-a multumit.

Apoi a anuntat publicul ca este momentul sa ii cunoasca pe cei "vinovati" de ceea ce urmeaza sa vada si le-a invitat pe scena pe Ludmila Cvikova, noul selectioner al festivalului, care a ales cele sapte lungmetraje care concureaza in acest an pentru Trofeul Anonimul, si pe Irina-Margareta Nistor, care, alaturi de Cvikova, s-a ocupat de selectia celor peste 70 de scurtmetraje din competitie.

Ludmila Cvikova, unul din selectorii Festivalului International de Film de la Rotterdam si directorul artistic al Festivalului de Film de la Bratislava Artfilm, a spus ca se bucura sa revina in Romania si sa fie prezenta pentru prima data la Anonimul, "macar la a cincea editie". "Sa ne bucuram de aceasta vacanta dedicata filmului", a urat ea publicului.

Totodata Cvikova a amintit ca si publicul are de acordat un premiu si a mentionat ca este curioasa daca acesta va coincide cu alegerea juriului, cum s-a intamplat anul trecut, cu California Dreamin.

Stanescu i-a invitat apoi pe scena pe membrii juriului sectiunii de scurtmetraj, Constantin Fugasin, fost actor, in prezent distribuitor de film, regizorul Adina Pintilie , care a laudat selectia celei de-a V-a editii, si regizorul spaniol David Casals-Roma, care a castigat, anul trecut la Anonimul, premiul publicului la sectiunea de scurtmetraj, pentru filmul Salvez lumea, iar anul acesta este presedintele juriului aceleiasi sectiuni.

A venit apoi randul membrilor juriului pentru lungmetraj sa urce pe scena, iar Marius Stanescu a invitat-o mai intai pe Laura Vasiliu, intampinata cu un ropot de aplauze. Coplesita, aceasta a spus ca e emotionata sa vada atata lume si s-a declarat onorata sa faca parte din juriu. Au urmat criticul Bojidar Manov din Bulgaria, vicepresedinte al Federatiei Internationale a Criticilor de Film in perioada 2001-2005, producatorul german Joachim von Vietinghoff, membru al comisiei de selectie a Festivalului de Film de la Berlin intre 1985-2001 si scenaristul si producatorul Lucian Georgescu.

Presedintele juriului, regizorul polonez Krzysztof Zanussi, va sosi miercuri si va tine o prelegere sambata, de la ora 11.30, pentru publicul de la Anonimul.

Posesor al unui Leu de Aur si a unei nominalizari la Globurile de Aur, regizor, scenarist si producator, Krzysztof Zanussi a semnat numeroase lungmetraje, documentare si filme pentru televiziune de-a lungul unei cariere impresionante, care a inclus si regia de teatru si opera.

Gala de deschidere a celei de-a V-a editii a festivalului Anonimul s-a incheiat cu recitalul Corului de femei din Sfantu Gheorghe.

Festivalul de film Anonimul ia startul in Delta Dunarii, cu proiectii toata ziua si toata noaptea, pana dupa ora 4.00, si cu un public de sute de persoane care au pus stapanire pe complexul Delfinul din Sfantu Gheorghe.

Festivalul este unul competitiv, cu doua sectiuni: lungmetraj si scurtmetraj fictiune si animatie. Valoarea totala a premiilor este de 23.000 de dolari. Trofeul Festivalului in valoare de 10.000 de dolari se acorda celui mai bun lungmetraj din competitie.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste trailer-ul filmului California Dreamin'(nesfarsit), castigatorul trofeului Anonimul din 2007. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea