Showbiz

Spike Lee il acuza pe Clint Eastwood de rasism

Regizorul american Spike Lee a lansat un atac dur la adresa compatriotului sau, Clint Eastwood, pentru ca acesta nu a inclus niciun soldat de culoare in cele doua filme ale sale despre batalia de la Iwo Jima, din al doilea razboi mondial.

Declaratia a fost facuta de Lee in cadrul unei conferinte de presa, desfasurata marti la Festivalul de Film de la Cannes , unde regizorul de culoare a prezentat un material video de opt minute din cel mai recent proiect cinematografic al sau, Miracle at St Anna, o drama de razboi despre 92nd Buffalo Division, formata din soldati de culoare, care a luptat impotriva germanilor in cea de-a doua conflagratie mondiala.

Vorbind despre filmele lui Eastwood, Flags of Our Fathers si Letters From Iwo Jima, Spike Lee a insistat ca in cele doua pelicule ar fi trebuit sa existe si soldati de culoare, din moment ce in 1945, acestia au participat in numar mare la batalia pentru insula japoneza. “Exista inca multi supravietuitori de origine afro-americana ai acelui razboi si care au fost indignati de faptul ca regizorul nu i-a inclus in niciunul din filme”, a spus Lee la conferinta de presa.

“Asta a fost versiunea lui: nu au existat soldati negri, dar eu am o versiunea diferita”, a mai adaugat regizorul filmului Malcom X.

Trailer Flags of Our Fathers


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea