Showbiz

#2008 #bucuresti #film #international #festival

Se apropie Festivalul International de Film B-est

International Film Festival este prima mare competitie cinematografica de film de lung metraj organizata la Bucuresti. Festivalul, care va avea loc anul acesta in perioada 14 – 20 aprilie, isi propune sa devina un eveniment de referinta care doreste sa incurajeze productia independenta contemporana de cultura si arta.

Timp de paru ani, a deschis "primavara cinematografica bucuresteana”. De la bun inceput, scopul festivalului a fost de a se constitui intr-un forum care sa incurajeze curentele cinmatografice noi aparute.

Scopul festivalului este de a descoperi talente noi si a incuraja calitatea peliculelor care sunt proiectate pe ecranele noastre. Incurajeaza tinerii realizatori care s-au facut deja cunoscuti in tara, dar si in competitiile internationale importante.

B- , prin structura sa, este un eveniment dedicat pacii, tolerantei si artei.

B-est IFF a evoluat catre un festival dinamic, cu multiple sectiuni, un festival deschis cinematografului de arta, dar si celor care vor sa exprime ceva nou si diferit prin pelicula.

Bucurestiul anului 2008 a devenit un adevarat oras cultural, cu nenumarate evenimente de talie internationala. B-est International Film Festival dorieste ca prin acest eveniment sa promoveze capitala, sa ii ofere o alta deschidere culturala.

Festivalul este dedicat preponderent productiilor independente, filmelor realizate cu buget mic sau mediu, dar si filmelor vechi sau noi care nu vor fi uitate si se inscriu in istoria cinematografiei universale.

Sectiunile Festivalului B-est 2008

Programul Festivalului cuprinde trei sectiuni in competitia oficiala:

Competitie lungmetraj

Competitie scurtmetraj fictiune

Competitie film documentar

Sectiuni in afara competitiei

Al 7- lea univers - filme premiate la festivaluri importante 2007 (Cannes, Venetia, Berlin)

The Russian Cult - omagiu adus scolii de film din Rusia si cinematografului rus modern.

Mirror of the States - sectiunea cuprinde filme americane independente, prezentate la festivaluri (Sundance, New York, Toronto)

Filme de scoala - filme realizate de cineasti celebrii in timpul studentiei

In Memoriam - aceasta sectiune ii va omagia anul acesta pe regizorii si

Lectia de cinema – work-shop sustinut de invitatii speciali ai festivalului, despre modul specific de a lucra, tema fiind aleasa de invitati

Evenimente: omagii, retrospective, expozitii, lansari de DVD si de carte, conferinte de presa etc.

Cea de a 4-a editie a B-est IFF va inaugura o noua sectiune - Filmul si mediul inconjurator. Sectiunea este dedicata problemelor grave legate de deprecierea mediului inconjurator si va cuprinde filme pe aceasta tema.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea