Showbiz

#cinema #film #festival #arabi #israel #conflict #toronto

S-a transformat festivalul de la Toronto intr-o manifestatie pro israelieni?

Editia din acest an a Festivalului International de Film de la Toronto (TIFF) propune si o sectiune speciala, dedicata orasului Tel Aviv din Israel. Din aceasta cauza, cineastii arabi protesteaza la Toronto prin retragerea unor filme din competitie, informeaza Variety.com.

Cineastii si presa araba ameninta sa boicoteze festivalul de la Toronto deoarece considera ca acest eveniment a devenit complice al israelienilor care incearca, in ultimul timp, sa isi reabiliteze imaginea internationala.

"Protestam si nu dorim ca TIFF, intentionat sau nu, sa devina complice al masinii israeliene de propaganda ", se afirma intr-o petitie semnata de nume sonore, printre care Jane Fonda, Danny Glover sau Naomi Klein.

Problemele au inceput joi, 3 septembrie, cand regizorul John Greyson a renuntat sa mai participe la competitia de la Toronto si si-a retras scurtmetrajul Covered din festival ca semn de protest impotriva noii sectiuni City to City, in care vor fi prezentate 10 filme despre orasul Tel Aviv, realizate de regizori israelieni.

Responsabilul cu selectia filmelor de la acesta sectiune, Cameron Bailey, nu a reusit sa aplaneze conflictul, astfel ca protestatarii vor tine o conferinta, joi, 10 septembrie.

Festivalul International de Film de la Toronto se va desfasura in perioada 10 - 19 septembrie .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea