Showbiz

"Rocky" - cel mai bun film cu subiect sportiv

Filmul Rocky, lansat in 1976, s-a situat pe primul loc intr-un top al celor mai bune productii cu subiect sportiv, potrivit unui sondaj realizat de un site de internet destinat cinefililor, informeaza mirror.co.uk.

Rocky, cu Sylvester Stallone in rolul lui Rocky Balboa, este povestea unui pugilist caruia i se da sansa de a boxa pentru titlul de campion mondial, a fost votata de 20% dintre participantii la sondajul realizat de site-ul de internet lovefilm.com. Rocky a castigat trei premii Oscar , pentru "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" si "cel mai bun montaj".

Pozitia secunda in acelasi top a fost ocupata de filmul Echipa de bob (1993), in regia lui Jon Turteltaub, o comedie despre echipa jamaicana de bob la jocurile olimpice de iarna .

Filmul lui Clint Eastwood, Million Dollar Baby, cu Hilary Swank in rolul principal, s-a clasat pe locul al treilea in top. Productia a fost distinsa in 2005 cu patrupremii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cea mai buna regie.

Locul al patrulea a fost impartit de drama romantica , Jerry Maguire (1996), care i-a adus lui Cuba Gooding Jr. un premiu Oscar, si filmul devenit clasic al lui Martin Scorsese, Raging Bull (1980), pentru care Robert de Niro a primit premiul pentru cel mai bun actor din partea Academiei Americane de Film.

Topul a fost completat de pelicule precum, Field of Dreams (1989), cu Kevin Costner, White Men Can't Jump (1992), cu Wesley Snipes si Woody Harrelson, Chariots of Fire (1981), castigator a patru premii Oscar, drama de razboi Victory (1981), cu Sylvester Stallone si Michael Caine, si comedia Caddyshack (1980), cu Chevy Chase.

Trailer Rocky Balboa


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea