Showbiz

Regizorul Marian Crisan - Palme d'Or pentru Scurtmetraj!

Tanarul regizor roman Marian Crisan a castigat premiul Palme d'Or pentru scurtmetraj la cea de-a 61-a editie a Festivalului de film de la Cannes pentru filmul Megatron .

Premiul a fost inmanat de presedintele sectiunii Cinefondation si al celei de scurtmetraj, Hou Hsiao Hsien. Este prima data cand Marian Crisan participa la Festivalul de la Cannes.

Megatron este o poveste despre un baietel de 8 ani, care locuieste impreuna cu mama lui, intr-un sat de langa Bucuresti. Scurtmetrajul urmareste calatoria celor doi spre Bucuresti, unde cel mic isi serbeaza ziua de nastere la McDonald's. Filmul are doar doua personaje, copilul Maxim Trinu si mama, interpretata de Gabriela Crisu.

Palme d'Or-ul pentru scurtmetraj a fost castigat la editia de anul trecut a Festivalului de la Cannes de Elisa Miller pentru Ver Llover.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea