Showbiz

#hadrian #istoric #imperiul roman #biografie #john boorman

Regizorul John Boorman planuieste un film istoric despre Imparatul roman Hadrian

Regizorul britanic va pune in in practica un proiect cinematografic pe care il amana de ceva vreme: o biografie a imparatului roman , cel care a construit celebrul zid ce-i poarta numele si care intr-o vreme despartea Anglia de Scotia, informeaza variety.com.

Filmul, al carui buget se ridica la 60 de milioane de dolari, va fi o intre Marea Britanie si Italia, iar filmarile vor incepe in primavara lui 2009 si se vor desfasura in trei tari: Maroc, Italia si Spania.

Scenariul va fi adaptat de John Boorman si Rospo Pallenberg dupa bestseller -ul scriitoarei Marguerite Yourcenar, Memoirs of Hadrian /Memoriile lui Hadrian. Pana in acest moment nu a fost stabilita o distributie si nici nu a fost ales actorul care il va juca pe Hadrian.

"Proiectul se va axa pe teme precum imperiul si aspiratia de conducator a lui Hadrian. Domnia lui a marcat apogeul Imperiului Roman, dar si inceputul declinului. In asta consta ironia domniei lui Hadrian", a spus regizorul.

Printre filmele regizate de John Boorman se numara Deliverance, Excalibur si The Tailor of Panama.

Trailer The Tailor of Panama



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea