Showbiz

#festival de film #nominalizari #academia europeana de film #premii #adjectiv #politist

Politist, adjectiv - considerat pentru premiile Academiei Europene de Film

Politist, adjectiv , cel mai recent film semnat Corneliu Porumboiu, figureaza printre cele 48 de pelicule selectate pentru a fi nominalizate la premiile Academiei Europene de Film, informeaza site-ul academiei.

Cele 48 de productii provin din 25 de tari europene, iar in urmatoarele saptamani, se vor alege dintre acestea peliculele nominalizate la diferite categorii de premii. Selectia filmelor va fi facuta de cei 2000 de membri ai Academiei Europene de Film. Nominalizarile vor fi anuntate in cadrul Festivalului de Film de la Sevilla, iar premiile vor fi decernate pe 12 decembrie la Ruhr, Germania.

Politist, adjectiv a fost premiat anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes cu premiul Juriului si premiul FIPRESCI in cadrul sectiunii Un Certain Regard, desi a fost considerat de multi critici drept unul dintre cele mai bune filme din festival. Filmul a castigat si trofeul TIFF 2009 .

Pelicula lui Corneliu Porumboiu reprezinta, de altfel, si propunerea Romaniei pentru premiile Oscar din 2010 la categoria “cel mai bun film intr-o limbra straina”.

Printre filmele cu care va concura Politist, adjectiv pentru a fi nominalizat la premiile academiei europene de film, se numara North, Slumdog Millionaire (castigator a 8 premii Oscar anul acesta), Los Abrazos Rotos, Antichrist sau The White Ribbon - castigatorul Palme D’Or 2009.

Urmareste o secventa din filmul Politist, adjectiv cu Dragos Bucur si Vlad Ivanov in rolurile principale:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea