Showbiz

#concurent #romania #timisioara #primar #semifinala #eurovision 2009 #alin nica #muzica #rock #pop

PNL-istii au reprezentant la Eurovision

 
Politicienii intra si ei in cursa pentru Eurovision. Nu, nu e o gluma, chiar se intampla. Alin Nica (PNL), cel mai tanar primar din Romania va concura in semifinalele Eurovisionului de anul acesta.

Tanarul artist s-a calificat in acest concurs, alaturi de compozitorul George Hora , cu piesa „Don`t Leave”. Desi, e inginer de calculatoare, de profesie, Alin este si cel mai tanar primar din tara, intr-o comuna de pe langa Timisioare, Dudestii Noi. Are doar 27 ani, dar se afla deja la al doilea mandat.

Muzica pentru Alin nu este doar un hobby. Acesta a terminat Scoala Populara de Arta Timisioara , sectia Canto. Pe perioada studiilor, Alin a avut-o ca indrumator pe Lucia Mihaescu, aceeasi care l-a instruit si pe Costel Busuioc.

In prezent, Alin lucreaza la un album de debut, ce spera sa fie gata in cursul acestui an. Materialul discografic va aborda mai multe genuri muzicale, de la jazz, pop si RnB pana la muzica de club, dance si house. Punctul central insa il reprezinta rock-ul, care va da atitudine tuturor pieselor. Cel care a compus melodiile este nimeni altul decat George Hora.

Se pare ca artistul s-a aflat, in 2004, la o rascruce in ceea ce priveste cariera sa, fiind nevoit sa aleaga intre inginerie, muzica si politca. La momentul respectiv, a ales-o pe cea din urma. Acum s-a intors la pasiunea sa de cand era mic – muzica – si este hotarat sa-si consolideze o cariera in acest domeniu.

Alin Nica este recunoscut pe plan european ca membru al Comitetului Regiunilor de la Bruxelles (o institutie a Uniunii Europene in care sunt reprezentate regiunile si municipalitatile din UE, din care Romania are 15 membri) si ca raportor al acestei tari pentru tarile candidate.

In ceea ce priveste muzica, primarul este sustinut de Star Manangemt, care se ocupa de impresiarat si de managament pentru el. Pentru cantarile live, Alin colaboreaza cu o serie de artisti renumiti din Timisoara: Calin Cercel (chitara bass- Ultimatum), Horia Crisovan (chitara – Neurotica, Blazzaj) si Florin Cvasa (tobe – Neurotica).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea