Showbiz

#bucuresti #paul anka #concert #cronica #jazz #alte-genuri #oldies

Paul Anka - un artist de cursa lunga la Bucuresti (FOTO)

1 iunie 2010 va ramane data in care pe scena Salii Palatului am avut parte de un artist cum rar vom avea ocazia sa vedem si sa ascultam. Au fost doua ore magice, un tur de forta prin muzica ultimilor 50 de ani, la care Paul Anka , caci despre el vorbim, si-a adus o contributie consistenta.

Poate veti spune: “O alta fosila a cantat in Romania! Mare scofala”. Se prea poate, insa am vazut o “fosila” de valoare care a dat gata cele 2-3000 de spectatori adunati la concert.

Paul Anka a intrat direct in paine cu “Diana”, marele sau hit din ’57 pe care l-a cantat plimbandu-se printre randurile de spectatori. Microfonul lui Anka a ajuns pe la cativa oameni din public, care s-au straduit sa reproduca cat mai fidel refrenul melodiei. Unul dintre ei a fost chiar Horia Brenciu, care a cantat atat de bine si de tare incat l-a lasat si pe cantaretul canadian ca la dentist.

Paul Anka la BucurestiSuperb si totodata emotionant “momentul Kodak”, in care pe ecran s-au perindat fotografii cu Paula Anka in toate etapele carierei sale, cu Paul Anka alaturi de nume de legenda (Elvis Presley, Beatles, Sammy Davis Jr ., Frank Sinatra , Celine Dion ), plus multe instantanee cu copiii si nepotii sai. Toate pe fundalul piesei “Times of Your Life”, compusa prin anii ‘70 special pentru cei de la Kodak.

Paul Anka a incercat si chiar a reusit sa aduca un tribut marilor artisti cu care a colaborat si carora le-a compus si melodii. Primul de pe lista a fost Michael Jackson, Paul Anka intepretand la pian “I never heard” (piesa compusa de el), devenita ulterior “This Is It”, piesa care da titlul cunoscutului documentar muzical realizat dupa moartea lui The King of Pop.

Anka ne-a cantat si "It Doesn't Matter Anymore", piesa compusa pentru Buddy Holly, de fap, ultima melodie inregistrata de Holly inainte de accidentul de avion care i-a curmat cariera in 1959.

Nu i-a uitat nici pe clasicii rockului si bluesului. Am avut surpriza sa descopar cat de bine poate sa sune “Jump” (Van Halen) si “Tears in Heaven” (Eric Clapton) in varianta swing.

Paul Anka la BucurestiPaul Anka
a ramas atat de impresionat de primirea facuta de romani inca a facut tot ce i-a stat in putinta sa le satisfaca toate cererile muzicale. S-a cerut “My way”, s-a executat una bucata “My Way”, prilej pentru un duet inedit realizat gratiei tehnicii moderne: Paul Anka live si marele Frank Sinatra ce canta de pe banda.

La fel s-a intamplat si cu “I’m not anyone”, melodie pe care a dedicat-o celui mai bun entertainer pe care l-a vazut vreodata, Sammy Davis Jr..

Transformat ad-hoc intr-un soi de tonomat muzical ambulant, Paul Anka a onorat pana si cererea unui italian din fata scenei care dorea cu tot inadinsul sa auda o melodie in limba sa natala.

Paul Anka le-a readus aminte romanilor ca muzica cu adevarat buna nu moare nicioadata, ca poti sa canti si sa distrezi publicul la 68 de ani mai bine decat o face poate un artist mai tanar si ca show-urile de bun gust inca mai exista.

Galerie foto concert Paul Anka la Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea