Showbiz

#peter strickland #academia europeana de film #premiu #katalin varga #regizor #film

Oscarurile europene: Katalin Varga este Descoperirea anului 2009

, co-productia romano-britanica-maghiara in regia lui Peter Strickland , a castigat Premiul Academiei Europene de Film, echivalentul european al Premiilor Oscar, la categoria Descoperirea Europeana a Anului.
 
Cea de-a 22-a editie a Premiilor Academiei Europene de Film a avut loc pe in Ruhr Metropolis, Germania. Castigatorii premiilor au fost alesi prin vot secret de catre cei peste 2000 de profesionisti din industria cinematografica europeana, membri ai Academiei.

de la Berlin, Marele Premiu la Festivalul de la Copenhaga, Premiul de regie la Festivalul de Film din Muntenegru, Marele Premiu la Festivalul de Film din Piestany (Slovacia), Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Mumbai (India).

In cadrul Premiilor Academiei Europene de Film, cel mai bun regizor european a fost desemnat  ("A Prophet") a fost desemnat drept cel mai bun actor european, in vreme ce cea buna actrita europeana a fost votata Kate Winslet (The Reader).
 
Urmareste mai jos trailerul filmului Katalin Varga:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea