Showbiz

#oscar #premii #nominalizari

Nominalizarile la Oscar pentru cel mai bun film se dubleaza

Anul acesta, Academia de Film a dublat numarul filmelor nominalizate la sectiunea de Cel mai bun film , de la 5 la 10, pentru a da sanse mai multor filme, informeaza aceshowbiz.com.

Academia Americana de Film a dezvaluit ca cea de-a 82-a editie a Premiilor Oscar, care se va desfasura in 2010, va avea mai mult de cinci nominalizari pentru categoria Cel mai bun Film. Presedintele Academiei, Sid Ganis, a declarat intr-o conferinta de presa care a avut loc pe 24 iunie, in Beverly Hills, ca numarul nominalizarilor va creste de la cinci la zece.

Aceasta decizie a fost luata pentru a da sanse la marele premiu si altor filme valoroase, care pana acum nu indeplineau anumite standarde. Cel mai cunoscut caz a fost al filmului The Dark Knight, care a fost refuzat anul trecut la nominalizarile pentru Cel mai bun Film, chiar daca a avut un succes comericial urias. Totodata, aceasta decizie marcheaza intoarcerea la traditia premiilor Oscar din anii '30 - '40.

"Dupa mai bine de sase decenii, Academia se intoarce la radacini, cand o paleta mai larga de filme erau nominalizate la premiul cel mare. Ca de obicei, va fi un singur finalist , competitia se va desfasura insa intre zece candidati si nu cinci ca pana acum", a declarat Sid Ganis.

"Cele zece nominalizari vor include si alte filme, precum cele fantastice, care pana acum erau inscrise la alte categorii si erau practic eliminate din cursa pentru marele premiu. De-abia astept sa vad cum va arata lista celor zece nominalizati, atunci cand o vom anunta in februarie", a mai declarat presedintele Academiei de Film.

Nominalizarile pentru editia din 2010 a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 2 februarie 2010, iar gala premiilor este programta pentru 7 martie 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea