Showbiz

#pop #nelly furtado #muzica #concert #plagiat

Nelly Furtado a plagiat?

Nelly Furtado si producatorul ei Timbaland au fost dati in judecata de un label finlandez care sustine ca piesa "Do It" contine fragmente plagiate, anunta presa americana.

Finlandezii o acuza pe Nelly Furtado ca a copiat linia melodica si ritmul melodiei Acidjazzed Evening a compozitorului Janne Suni. Acesta detine aceasta piesa in repertoriu inca din anul 2000 cand a castigat primul loc in competitia Assembly 2000 Old Skool Music.

" Mostra e una, furtul e alta. A fura e ca atunci cand intri in casa cuiva, il vezi ca face o piesa,  apoi mergi la tine acasa si ii spun lui Nelly: Hei, am o piesa minunata pentru tine.Mostra e atunci cand auzi piesa undeva si faci alta piesa. Poate nu stii cui apartine, pentru ca nu are creditul trecut nicaieri", a declarat Timbaland pentru un post de radio american.

Nelly Furtado a devenit celebra in anul 2000 cand a debutat cu albumul Whoa, Nelly!. Un an mai tarziu, artista a castigat Premiul Grammy pentru piesa I'm like a bird. De asemenea, in 2008, Nelly Furtado a fost din nou nominalizata la Grammy pentru piesa Give it to me, la care a colaborat chiar cu Timbaland.

  
   

Nelly Furtado - In God's Hands

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea