Showbiz

#locarno #film #misiunea directorului de resurse umane

Misiunea Directorului de Resurse Umane - un alt film cu participare romaneasca la Locarno

Filmul israelian Misiunea Directorului de Resurse Umane, regizat de Eran Riklis si co-produs de compania romaneasca Hai-Hui Entertainment, producatori din partea romana: Tudor si Oana Giurgiu , va fi prezentat in premiera mondiala in cadrul celei de-a 63-a editii a Festivalului de Film de la Locarno (Elvetia), desfasurat in perioada 4 -14 august.

misiunea directorului de resurse umane este unul dintre cele 17 titluri incluse in acest an in programul de proiectii open air din spectaculoasa locatie Piazza Grande (capacitate: 8.000 spectatori), ce vor lupta atat pentru Premiul Publicului, cat si pentru Trofeul Variety Piazza Grande Award, acordat de un juriu format din jurnalistii publicatiei americane Variety. Este al doilea film cu participare romaneasca, dupa Restul e tacere al lui Nae Caranfil, care reuseste sa intre in aceasta prestigioasa sectiune a Festivalului de la Locarno.

Filmat in toamna lui 2009 in Israel si Romania, pelicula este o tragicomedie bazata pe un bestseller din 2004 scris de Abraham B. Yehoshua. Filmul descrie calatoria epica a unui om ce lasa in urma un Ierusalim dominat de teroare si violenta si ajunge intr-un colt indepartat din Europa de Est, totul pentru a reda umanitatea unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodata. Intre locatiile de filmare din Romania amintim: Bucuresti, satele Petelca (jud. Alba), Razvani, Lupsani (jud. Calarasi), Calarasi, Transfagarasan, aeroportul Sibiu, Mogosoaia, Valea Doftanei .

Rolul principal este interpretat de actorul Mark Ivanir. Din distributia filmului mai fac parte cunoscuti actori romani precum: Irina Petrescu (intr-un rol memorabil), Papil Panduru, Bogdan Stanoevici, precum si actrita israeliana de origine romana Rozina Cambos.

Regizorul Eran Riklis este autorul unor precedente filme de mare succes pe plan international: Syrian Bride (2004) – 3 Premii la Festivalul de la Montreal (inclusiv Marele premiu), Premiul publicului la Locarno si Lemon Tree (2008) – Premiul publicului din cadrul sectiunii Panorama, Festivalul de la Berlin.

Filmul este o co-productie intre 2TeamProductions (Israel), Pallas Film (Germania), EZ Films (Franta) si Hai-Hui Entertainment (Romania). Distribuitorul international al filmului este Pyramide International din Franta.

Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, care a acordat proiectului suma de 491.550 lei, precum si cu sprijinul Fondului Regional de Film German Mitteldeutsche Medienforderung, Medienboard, Rabinovich Fund, Israel Film Fund.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea