Showbiz

"Megatron" de Marian Crisan - de la Cannes la TIFF

Scurtmetrajul Megatron al regizorului Marian Crisan , recent recompensat la Festivalul de la Cannes cu Palme d'Or pentru scurtmetraj va fi prezentat in premiera in Romania la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

"Filmul lui Marian Crisan va fi prezentat in premiera in Romania, intr-un coupe, la inchiderea festivalui, odata cu filmul Boogie, al lui Radu Muntean , si acesta prezentat la Cannes", a declarat Tudor Giurgiu, presedinte onorific al TIFF.

Tot in cadrul TIFF va mai fi prezentat un alt film semnat de Marian Crisan, documentarul Luni, care prezinta o zi de luni din viata cantaretului hip-hop Sisu.

Marian Crisan a fost distins cu Palme d'Or pentru scurtmetrajul Megatron, in cadrul ceremoniei de inchidere a festivalului de Film de la Cannes. Cineastul a semnat regia, scenariul si dialogurile acestui film, in timp ce montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, decorurile, de Cristina Barbu, iar imaginea, de Tudor Mircea.

Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va debuta vineri, 30 mai cu cel mai recent film al regizorului Michael Haneke, thriller-ul psihologic Funny Games.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea