Showbiz

#festival de film #locarno #federico bondi #mar nero

"Marea Neagra" selectat in competitia Festivalului de Film de la Locarno

Pelicula Mar Nero/Marea Neagra, o coproductie Italia, Romania, Franta, concureaza in competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Locarno, care se va desfasura in perioada 6-16 august.

Cele 17 filme din competitia oficiala sunt in majoritate europene si abordeaza teme de natura sociala, probeleme legate de ecologie, altele sunt ecranizari ale unor romane contemporane celebre, dar vor putea fi vazute si comedii sau satire.

Mar Nero este lungmetrajul de debut al regizorului italian Federico Bondi , acre a scris scenariul filmului impreuna cu Ugo Chiti, co-scenarist la Gomorra de Matteo Garrone. Pelicula spune o poveste despre afectiune si solidaritate intre femei, punandu-le fata in fata pe Gemma, o vaduva in varsta din Florenta, interpretata de Ilaria Occhini, si pe Angela, o tanara infirmiera interpretata de Dorotheea Petre.

Prietenia dintre cele doua culmineaza cu o calatorie la Marea Neagra, pe urmele sotului Angelei (Vlad Ivanov), disparut in mod misterios. Filmarile au avut loc la Sulina in primavara acestui an.

Regizorul roman Cristi Puiu va face parte din juriul care va alege cel mai bun film de debut. Leopardul de onoare va fi acordat anul acesta regizorului israelian Amos Gitai, iar actrita americane Anjelica Huston va fi distinsa cu un premiu omagial pentru intreaga cariera.

Fondat in 1946, Festivalul International de Film de la Locarno, numit si Pardo, este cel mai mare festival de filme independente.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea