Showbiz

#pop

Mamaia 2008 in haine noi

festivalul mamaia de anul acesta se vrea schimbat. Organizatorii evenimentului s-au gandit ca acest concurs trebuie sa-si innoiasca putin formatul, pentru a atrage cat mai multi oameni. Acestia sunt atat de determinati incat doresc sa aduca si formatia Parazitii sa cante la festival.

"Imi doresc de cativa ani sa aduc Parazitii la Mamaia, pentru ca si ei fac parte din peisajul muzical romanesc. Si nu ma las pana nu reusesc", a afirmat intr-o conferinta de presa, Cristian Zgabercea, presedintele Comisiei de Organizare de la Consiliul Judetean Constanta.

Parazitii refuza sa cante la festival

"Ce sa facem la Mamaia? Sa cantam? Cui? Putin respect...", a declarat Cheloo, de la Parazitii, la auzul vestii si, totodata, le-a dat cateva "sfaturi" organizatorilor: "Le sugerez niste artificii, daca vor sa innoiasca festivalul".

Chiar s-asa, cei implicatii in proiectul Mamaia nu se lasa cu una cu doua si prezinta imaginea unui festival tineresc si atractiv.

Astfel ca, pentru prima data in istoria festivalului, s-a organizat caravana "Mamaia cauta o vedeta" prin care organizatorii sunt cei care pornesc in cautarea de concurenti. "Mamaia se adreseaza tuturor. Anul acesta nu vor veni concurentii la Mamaia, va veni Mamaia la ei sa-i preselcteze", a declarat Carmen Vasile, organizator CJC intr-un reportaj al postului TVR.

2 caravane ale Consiliului Judatean Constanta s-au pregatit pentru a pleca prin 24 de orase romanesti cu scopul de a descoperi noi talente muzicale.

Pana pe 12 august, fiecare caravana va strabate 12 orase pentru a da oportunitatea unor tineri talenti care nu-si permit transportul pana la Bucuresti sau Constanta, sa se afirme. Concurentii vor avea de trecut 2 probe: prima, in fata unui juriu specializat si a 2-a pe o scena in fata publicului care va vota.

Pana acum cele 2 caravane au trecut prin Bucuresti si prin alte orase cum ar Craiova, Iasi, Galati sau Bacau. Din nefericire insa, din cauza lipsei de promovare, tinerii care s-au prezentat la preselectii nu fost foarte numerosi.

"E prima data cand mergem prin tara pentru a face preselectia, iar stangaciile debutului au fost inerente", explica Cristian Zgabercea absenta promovarii, care, in alte cazuri ("Megastar", "Alege Asia"), a adus la preselectii mii de tineri dornici de afirmare.

"Intr-adevar, au fost putini tineri la preselectie, dar buni", subliniaza compozitorul Viorel Gavrila , unul dintre membrii juriului.

Aceeasi idee o sustine si Madalin Voicu care jurieaza la festival de 4 ani: "Nu ne intereseaza sa avem fete in chilotei pe scena, vrem calitate. Iar copiii astia pe care i-am selectat sunt foarte buni".

Buget de 33.000 euro pentru Festivalul Mamaia 2008

Festivalul Mamaia 2008 va avea loc in perioada 18-24 august si este organizat de Consiliul Judetean Constanta. Premiile oferite pentru fiecare sectiune in parte sunt: 1.500 de euro (locul 1), 1.000 de euro (locul 2), 500 de euro (locul 3). Marele trofeu va fi decernat unuia dintre castigatorii locului I la sectiunile interpretare, respectiv creatie.

In dorinta ca totul sa mearga ca pe roate anul acesta, organizatorii evenimentului au alocat un buget de aproximativ 33.000 euro pentru Festivalul Mamaia de muzica usoara si folclorica.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea