Showbiz

#tiff 2010 #excelenta #premiu #liviu ciulei

Liviu Ciulei - Premiu de Excelenta la TIFF 2010

In cadrul celei de-a noua editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), , personalitate marcanta a filmului si teatrului romanesc, va fi omagiat prin acordarea Premiului de Excelenta si prezenta a trei dintre filmele sale in sectiunea traditionala a festivalului, 3X3.

Cariera sa spectaculoasa include peste 20 de filme la care a lucrat in calitate de regizor , actor sau scenarist , precum si numeroase spectacole de teatru, unde si-a pus semnatura in calitate de regizor, scenograf sau actor, recompensate de-a lungul timpului cu distinctii prestigioase.

Experientei in calitate de regizor, actor, scenograf sau scenarist i s-a adaugat si cea a unui foarte bun director artistic, din 1957), , spune povestea a trei oameni care sunt nevoiti sa calatoreasca pe un slep incarcat cu armament, pe Dunare, in august 1944, printre minele puse de hitleristi. Un love-story presarat cu momente de tensiune, recompensat cu la Festivalul de Film de la Karlovy Vary in 1960. La publicul va putea revedea acest film in cadrul unei proiectii de gala, in prezenta protagonistei Irina Petrescu.

O alta proiectie de gala o reprezinta cea a filmului Padurea Spanzuratilor. Filmul va fi proiectat la TIFF 2010 in prezenta actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut .

Premiul de excelenta TIFF 2010, acordat regizorului Liviu Ciulei, este oferit de Mercedes-Benz. Sectiunea 3 X 3 din cadrul TIFF 2010 este prezentata de HBO Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea