Showbiz

#rock

Led Zeppelin, urmatorul concert in 2009


Trupa Led Zeppelin se reunesc pentru a sustine o serie de concerte, conform publicatiei britanice Telegraph.

Aceasta reuniune va avea loc insa abia in toamna lui 2009, cand toti membrii trupei vor finaliza proiectele solo in care sunt implicati momentan.

"Suntem pregatiti sa aparem din nou pe scena pentru mai multe concerte", a declarat chitaristul Jimmy Page pentru publicatia Telegraph.

si Jimmy Page s-au alaturat formatiei Foo Fighters, pe 7 iulie, in timpul ultimei melodii din concertul trupei americane, show sustinut pe stadionul Wembley din Londra. Duo-ul a cantat alaturi de si Taylor Hawkins, piesa "Rock And Roll".

Led Zeppelin - cea mai apreciata formatie rock a secolului 20

Led Zeppelin, o formatie rock din Marea Britanie, este considerata una dintre cele mai cunoscute, admirate, novatoare si inspirante grupuri muzicale ale secolului 20. De-a lungul carierei muzicale, din anii 70 pana in prezent, Led Zeppelin a abordat diverse stiluri pornid de la rock.

Acestia au excelat in crearea de piese memorabile in toate aceste stiluri, blues rock, hard rock, heavy metal, folk rock, dar incorporand adesea in multe din cantecele lor portiuni muzicale dintre cele mai diferite genuri ale muzicii universale.

Led Zeppelin a avut o componenta unica de patru membri de-a lungul timpului. Cei patru componenti sunt: Jimmy Page (chitara, mandolina), Robert Plant (voce, muzicuta), (tobe, percutii, voce) si John Paul Jones (chitara bas, orga electronica, mandolina).

Incepand cu 1968, Led Zeppelin au fost inovatori muzicali in mod constant, dar in acelasi timp, nu au pierdut niciodata nici pulsul publicului si nici grupul imens de iubitori din toata lumea.

Desi sunt mai ales cunoscuti pentru pionieratul lor in genurile hard rock si heavy metal, cei patru artisti au introdus constant elemente de blues, reggae, soul, funk, muzica celtica, , muzica araba, folk, pop si chiar muzica din America Latina, respectiv muzica country in compozitiile lor.

Moartea tragica a lui John Bonham a provocat ruptura trupei Led Zeppelin

Dupa mai bine de 25 de ani de la hotararea de a incheia activitatea muzicala datorita mortii tragice a lui John Bonham din 1980, muzica formatiei Led Zeppelin continua sa fie ascultata cu mare placere, sa se vanda foarte bine si sa exercite o influenta importanta asupra muzicii rock contemporane.

Grupul a vandut peste 300 de milioane de albume in intreaga lume, incluzand 110 milioane de albume vandute doar in Statele Unite ale Americii.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea