Showbiz

#alte-genuri

Juanes si Fergie, invitati pe noul album Sergio Mendes

Celebri cantareti Juanes si Fergie au colaborat cu legendarul muzician brazilian Sergio Mendes la cel mai nou album al acestuia, „Encanto”.

Materialul discografic „Encanto”, scos de casa de discuri Concord Records, vine dupa succesul de proportii inregistrat in 2006 de Sergio Mendes, cu albumul „Timeless”, realizat in colaborare cu will.i.am, de la Black Eyes Peas.

"Encanto" a adunat muzicieni din toata lumea

„Encanto” a fost inregistrat in Rio si Bahia si mixat in Los Angeles. La realizarea acestui material au participat si muzicieni de peste tot, inclusiv superstarul Juanes din Columbia, indragitii Carlinhos Brown si Vanessa da Mata din Brazilia, grupul japonez pop Dream Come True, Zap Mama din Belgia, rapper-ul italian Jovanotti si nu in ultimul rand superstarurile americane Fergie, Natalie Cole , Herb Alpert si Ledisi.

Pe acest nou album, Sergio Mendes scoate in evidenta pasiunea sa pentru melodiile incendiatoare si ritmurile nebune. Materialul discografic cuprinde 4 compozitii Carlos Jobim: o versiune hip hop a piesei „Agua de Beber” acompaniat de Toninho Horta la chitara, sotia sa, Gracinha Leporace si insusi Sergio Mendes care ne incanta cu cateva solo-uri memorabile la pian.

„Waters of March” interpretata alaturi de nominaliazata la premiile Grammy din 2006, Ledisi; piesa este inregistrata si in limba franceza de catre grupul afro-european Zap Mama; „Somewhere in the Hills” alaturi de vocea inconfundabila a lui Natalie Cole; si „Dreamer”, care marcheaza un moment unic: pentru prima data Sergio Mendes colaboreaza la o melodie de pe un album al sau cu mentorul Herp Alpert.

" The Look of Love ", colaborare cu will.i.am si Fergie

Cel mai indraznet cover de pe acest album, este cu siguranta noua versiune a piesei interpretate de Burt Bacharach, „The Look of Love”. Initial, aceasta piesa fusese transpusa de Mendes pe ritmurile de bosa nova din 1967.

Ulterior insa, a 2 interpretare, produsa de will.i.am de la Black Eyes Peas, pastreaza ritmurile originale ale piesei, reusind sa aduca cantecul in secolul nostru cu ajutorul instrumentelor si al lui Fergie, care interpreteaza refrenul rap intr-un mod sexy si incitant.

„Este extrem de onorant pentru toata echipa Concord sa fie asociata cu cineva cu atata experienta si cu un stil muzical unic, asa cum este Sergio Mendes”, marturiseste Carlos Jobim, Vice Presedinte A&R Concord Music Group.

„De fiecare data cand inregistrez un nou material, pentru mine totul este ca o aventura”, afirma Mendes.

„Principala mea motivatie este sa inregistrez piese minunate. Pe parcursul procesului, imi place sa impart cu lumea diversitatea muzicii braziliene – atat in ceea ce priveste ritmurile, cat si melodiile”, a incheiat acesta.

Sergio Mendes a fost printre primii artisti care au imbratisat stilul bossa nova. Asta se intampla prin anii `50-`60. Mendes a devenit o legenda a muzicii, prin anii `60-`70, cand a reusit sa aduca in atentia publicului de pretutindeni piese celebre precum „Brasil 66”, „Mas Que Nada” si cel mai de succes hit al sau, „The Look of Love”.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea