Showbiz

#china #jackie chan #shinjuku incident #japonia

Jackie Chan, intr-un film prea violent pentru China

Ultimul film al actorului-maestru in arte martiale Jackie Chan - shinjuku incident - este considerat mult prea violent pentru a fi lansat in cinematografele din China, informeaza telegraph.co.uk.

Derek Yee, regizorul productiei, a fost avertizat in legatura cu aceasta problema, dar a decis sa nu reduca numarul scenelor de violenta doar pentru a indeplini regulile de cenzura din tara sa natala. In Shinjuku Incident, actorul Jackie Chan joaca rolul unui refugiat care fuge in Japonia si devine criminal in slujba mafiei.

Filmul a costat 25 de milioane de dolari. Yee a declarat ca pelicula are numeroase scene de violenta, dand exemplu o scnea in care unui personaj ii este taiata o mana.

"Am incercat sa reducem numarul scenelor violente pentru a indeplini cerintele pietei chineze, dar producatorii de filme pe care i-am invitat sa vada varianta modificata au spus ca, in aceasta varianta, lungmetrajul este incomplet", a declarat Derek Yee.

China nu are un sistem de rating al filmelor si toate peliculele pot fi vizionate de orice categorie de public. Cenzorii chinezi sunt atenti cu subiecte sensibile precum Tibetul sau Japonia.

Decizia lui Yee este influentata si de implicarea financiara. Filmul este unul scump dupa standardele asiatice, iar cum China se afla in plina dezvoltare economica, un film de succes ar putea aduce milioane de dolari.

Urmareste trailerul filmului The Forbidden Kingdom, cu Jackie Chan



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea