Showbiz

"Irina Palm" a batut "432" la Premiile industriei italiene de film

La sfarsitul saptamanii trecute au fost decernate Premiile Academiei Italiene de Film, David di Donatello, echivalentul Oscarurilor pentru industria italiana de film.

Marele castigator al galei a fost thriller-ul politist La ragazza del lago/The Girl by the Lake, in regia lui Andrea Molaioli, care s-a ales cu numai putin de 10 trofee, pentru cel mai bun regizor, cel mai bun debut, cel mai bun film , cel mai bun scenariu, cel mai bun producator, cel mai bun actor (), cea mai buna imagine si cel mai bun montaj. Marele favorit al galei, cu nu mai putin de 18 nominalizari, Quiet Chos, in regia lui Antonello Grimaldi, cu Nanni Moretti in rolul principal, nu a reusit sa obtina decat 3 statuete David.

Cel mai bun film strain non-european a fost desemnat No Country for Old Men, in regia lui Joel si Ethan Coen, iar cea mai buna actrita a anului a fost aleasa Margherita Buy, pentru rolul din Giorni e nuvole. La categoria film documentar , castigator a fost ales filmul Madri de Barbara Cupisti.

Anul acesta printre nominalizatii la categoria cel mai bun film european s-a aflat si filmul romanesc 4 luni, 3 saptamani si 2 zile al lui Cristian Mungiu, care a pierdut insa trofeul in favoarea peliculei Irina Palm de Sam Garbarski.

Trailer Irina Palm

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea