Showbiz

#katalin varga #film #co-productie #festival de film #berlin

Filmul "Katalin Varga" reprezinta Romania la Festivalul de la Berlin

Filmul Katalin Varga este primul film romanesc prezent in competitia Festivalului de Film de la Berlin de anul acesta, dupa 16 de la prezenta filmului Patul conjugal al lui Mircea Daneliuc, anunta Libra Films.

Katalin Varga este o co-productie Romania-Marea Britanie-Ungaria, in care producatorul roman este majoritar. Filmul se afla in concurs pentru Marele Premiu Ursul de Aur cit si pentru alte doua premii: debut si interpretare feminina.

Scenariul si regia filmului sunt semnate de Peter Strickland, iar in rolurile principale joaca actorii Hilda Peter de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj si Tibor Palffy de la Teatrul din Sf. Gheorghe. Filmarile au avut loc in apropiere de Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc si au fost realizate cu o echipa restrinsa si un buget de productie minimal.

Alaturi de Katalin Varga in competitia oficiala a Berlinalei concureaza pelicule realizate de cineasti consacrati precum: Rage de Sally Potter, cu Judi Dench si Jude Law, The Messenger (SUA) de Oren Moverman cu Woody Harrelson si Samantha Morton, Mammoth (Suedia) de Lukas Moodysson, cu Gael Garcia Bernal, Cheri de Stephen Frears cu Michelle Pfeiffer, in the electric mist de Bernard Tavernier cu Tommy Lee Jones si Storm de Hans-Christian Schmid cu Anamaria Marinca.

Festivalul de Film de la Berlin va avea loc in perioada 5- 15 februarie , iar juriul va fi condus de actrita britanica Tilda Swinton, castigatoare unui premiu Oscar pentru rolul din Michael Clayton.

Urmareste trailerul filmului Michael Clayton cu Tilda Swinton.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea