Showbiz

#adina pintilie #radu jude #dimineata #festival de film #vukovar

Filme de Adina Pintilie si Radu Jude premiate in Croatia

Documentarul Nu te supara dar... de Adina Pintilie si scurtmetrajul Dimineata de Radu Jude au fost premiate la cea de-a doua editie a Festivalului International de Film din Vukovar , Croatia, care s-a desfasurat in perioada 9-13 iulie.

Dimineata a fost ales cel mai bun film al competitiei de scurtmetraje, in timp ce Nu te supara, dar... a fost desemnat cel mai bun documentar. Premiul la categoria cel mai bun lungmetraj, unde a concurat si Nae Caranfil cu Restul e tacere, a revenit filmului The Adventurers de Bela Paczolaj (Ungaria).

Realizat in 2006, Dimineata de Radu Jude spune povestea unui drum cu taxiul dintre Jilava si Bucuresti. Documentarul Adinei Pintilie urmareste existenta unei comunitati marginale, aceea a bolnavilor psihic.

Festivalul International de Film de la Vukovar a fost organizat la initiativa autoritatilor care doreau sa resusciteze viata culturala a localitatii, grav afectata de razboaiele balcanice din anii '90.

 


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea