Showbiz

#festival #film #european #gomorra #radu jude #bucuresti #cinema

Festivalul Filmului European la Bucuresti

Cea de-a XIII-a editie a Festivalului Filmului European, organizat de Institutul Cultural Roman, va avea loc in perioada 7- 31 mai 2009 in Bucuresti, Brasov, Timisoara si Iasi. Festivalul isi propune sa celebreze, in luna mai, diversitatea europeana. Publicul cinefil va vizona numeroase filme, marea majoritate in premiera in Romania.

Selectia din acest an a Festivalului Filmului European cuprinde 39 de filme din 24 de tari europene. Pentru prima data Rusia este prezenta in festival cu 2 documentare si un film de fictiune.

Deschiderea festivalului va avea loc la Bucuresti, joi, 7 mai, ora 19.30, la Cinema PRO, cu proiectia filmului Gomorra, in regia lui Matteo Garrone, dupa romanul omonim al lui Roberto Saviano . Autorul se afla de la sfarsitul anului 2006 sub protectia politiei ca urmare a amenintarilor primite de la capii lumii interlope din Italia dupa publicarea cartii. In cadrul Festivalului va avea loc si premiera oficiala a filmului Cea mai fericita fata din lume, debutul in lungmetraj al regizorului Radu Jude.

La Bucuresti festivalul se desfasoara in perioada 7-17 mai. Filmele vor putea fi vazute la Cinema Studio, Cinema Pro si la Muzeul Taranului Roman, unde vor avea loc proiectii in aer liber si in interior. Festivalul va continua la Brasov (15 - 17 mai, Centrul Cultural Reduta), Timisoara (21 – 24 mai, Cinema City ) si Iasi (28-31 mai, Cinema City).

Biletele se pot achizitiona de la salile unde ruleaza filmele. Costul unui bilet este de 8 lei, la Cinema Studio si de 10 lei la MTR. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente, care permit accesul la 6 filme. Costul acestor abonamente variaza intre 36 si 42 de lei.
 
Urmareste trailerul filmului Gomorra:
 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul de Cinema

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea