Showbiz

#cinematograf digital #liberty center #dan chisu #festival #dakino

Festivalul de Film DaKino a ajuns la cea de-a XVIII-a editie

Cel mai longeviv festival de film din Bucuresti, DaKino, a ajuns la cea de-a XVIII-a editie si se va desfasura in perioada 25 si 29 noiembrie 2008, la The Light Cinemas ( Liberty Center ), primul cinematograf cu tehnologie digitala din Romania.

Festivalul se aliniaza, in acest an, la trendurile globale si aduce in atentia publicului modalitatile prin care realitatea politicii mondiale se regaseste in arta cinematografica. pastreaza si in 2008 cele doua sectiuni competitive, de documentar si scurtmetraj- fictiune, iar in cadrul programelor paralele va pune accentul pe filmele cu incarcatura politica.

Alaturi de Dan Chisu, presedintele Fundatiei DaKino , vor fi prezenti, anul acesta, Cristina Hoffman, director festival, care a facut parte din echipa de selectie a Festivalului de la timp de 6 ani si este responsabila pe Europa Centrala si de Est a Sectiunii Semaine de la Critique, din cadrul Festivalului de la Cannes, si Iulia Blaga, critic de film si director de programe . Ei vor selecta filmele care vor rula in cadrul Festivalului, data limita de inscriere a filmelor fiind .

Incepand cu 2008, Trofeul DaKino va fi acordat unui film documentar de catre un juriu compus din cinci , care vor decerna in total trei premii. La categoria Competitie Scurtmetraj, juriul va fi compus din trei tineri cineasti si va acorda doua premii. La categoria speciala va fi decernat un premiu al publicului spectator.

Trofeul DaKino din 2007 a revenit filmului Soft, in regia lui Siomon Ellis din Marea Britanie. Tot atunci, la categoria fictiune, cea mai buna regie a fost pentru filmul Felix (Andreas Utta din Germania), iar cea mai buna animatie a fost Un giraffe sous la pluis (Pascale Hecquet, Belgia).

Fundatia DaKino a fost infiintata in 1991 de catre Dan Chisu, iar principalul proiect este organizarea Festivalului International de Film al Bucurestiului, DaKino. Alte proiecte realizate de Fundatia DaKino sunt: primul turneu Pheonix de dupa 1989, Festivalul de Film Publicitar Romanesc, in calitate de co-organizator sau .

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea