Showbiz

Doi romani in competitia de scurtmetraje de la Cannes

Tinerii regizori romani, Marian Crisan si au fost selectati in cursa pentru un premiu Palme d’Or, la sectiunea scurtmetraje .

Marian Crisan, care a intrat in competitie cu scurtmetrajul Megatron, se afla la prima sa participare la Festivalul de la Cannes . El a mai realizat Amatorul (2006), Portret de familie (2006) si La multi ani! (2005). Megatron este o poveste despre un copil de 8 ani, care locuieste impreuna cu mama lui, intr-un sat nu foarte aproape de Bucuresti, si care calatoreste in capitala pentru a-si sarbatori ziua de nastere la McDonald's. Filmul are doar douapersonaje, copilul Maxim Trinu si mama, interpretata de .

Ciprian Alexandrescu participa in competitia Cinefondation cu Interior scara de bloc, din a carui distributie fac parte , regizorul francez Olivier Assayas si Larry Kardish, conservator al departamentului de cinema al Muzeului de arta moderna din New York.

Anul acesta au fost inscrise in festival 2233 de scurtmetraje, din 80 de tari diferite, din care organizatorii evenimentului au selectat 26 de filme (9 in competitia oficiala , 17 la sectiunea Cinefondation), reprezentand 18 tari.

Scenaristul va participa la "Atelierul Cinefondation" de la Cannes cu proiectul , scris in colaborare cu Melissa de Raaf .

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea