Showbiz

#lipscani #flori de mucehai #documentar #centru istoric

Documentarul Flori de mucegai, lansat de Zilele Bucurestiului

Asociatia Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate lanseaza sambata, 20 septembrie, la ora 20.30, in Piata George Enescu din Capitala, cu ocazia sarbatorii Zilelor Bucurestiului, filmul documentar Flori de mucegai, o istorie uitata a orasului si a centrului sau.

Filmul surprinde istoria zbuciumata a orasului, cu urcusurile si coborasurile lui si are in prim plan centrul istoric al Capitalei, zona Lipscani .

Documentarul Flori de mucegai prezinta istoria uitata a Bucurestiului si a centrului sau, starea cladirilor de patrimoniu , abandonate din motivele aberante ale planurilor de sistematizare apoi a intereselor politice aparute intre diversele grupuri de interese, orasul ajungand, in prezent, sa fie incadrat in estetica uratului, de unde si numele filmului.

Documentarul este realizat de Asociatia Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate si a fost coordonat de Sanziana Cojocarescu, alaturi de o echipa de voluntari din cadrul organizatiei. Viziunea filmului este una obiectiva, care incearca sa arate perspectivele turistice si de dezvoltare regionala prin intelegerea importantei implicarii autoritatilor si cetatenilor in salvarea patrimoniului istoric al Bucurestiului.

In cadrul festivitatilor din 20-21 septembrie, A.T.R.C.N. va organiza si o expozitie de fotografie cu tema Bucurestiul - oras al contrastelor care va putea fi vizitata in interiorul Arcului de Triumf, deschis vizitatorilor in perioada Zilelor Bucurestiului.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea