Showbiz

#premii #film scurt #festival

"Cultura prin film": Festivalul de Film Scurt Alba 2008

Festivalul de Film Scurt Alba 2008 si-a anuntat castigatorii. Festivalul a fost organizat de Consiliul Judetean Alba, Centrul de Cultura "Augustin Bena" Alba si Asociatia Videografilor Profesionisti si se bazeaza pe conceptul : "Cultura prin film".

In cadrul festivalului s-au inregistrat 133 de filme inscrise, 1870 de membrii in Juriul Online, peste 7500 de comentarii la filme, peste 37.000 de vizitatori din 629 de orase din lume in numai 100 de zile.

"Atu-uri au fost mai multe si toate originale: Nota fiecarui film compusa din doua jumatati, una data de Juriul Online cu numar nelimitat de membrii (juriu care face si preselectia filmelor) si cealalta jumatate data de Juriul Finalei, format din 50 de membri plus cine dorea (daca era primul pe lista) la fiecare categorie din concurs." a spus Marius Moga Sr., directorul festivalului, pentru acasa.ro

Presedintele Juriului Finalei a fost dl. Marian Crisan , castigatorul trofeului Palme D’or - Cannes 2008. Juriul finalei a fost alcatuit astfel incat sa contina cat mai multi consumatori de film din toate domeniile. 30% din juriu a fost format din profesionisti din industria media, film sau televiziune, iar restul prof. univ., doctori, artisti plastici, cate doi elevi si doi studenti, sefi de promotie, preoti, profesori doctori de la facultatea de arte vizuale moderne din Cluj-Napoca, etc. 

Premiile au variat de la 1000 euro la 2500 euro, iar valoarea totala a premiilor a fost de 50.000 lei. Au fost premiati pana si primi trei cei mai activi membrii ai Juriului Online cu 600 de euro plus trofeu de cristal.

In 3-4 Decembrie site-ul festivalului va avea o fata noua si vezi putea viziona toata inregistrarea video a galei si filmele premiate. Filmele care nu au trecut de preselectie vor fi scoase de pe site si vor ramane doar cele care au trecut de preselectie.

Lista castigatori principali - Festivalul de Film Scurt Alba 2008

Marele Premiu al Festivalului: Mihai Bauman - "Built to Burn"    
Premiul Juriului Finalei: Anca Olaru - "La Tanti Elvira"    
Premiul "Asociatiei Videografilor Profesionisti": Radu Ciobotea - "Biblioteca Bathyaneum - Istorie si mister"
Premiul pentru "Cel mai bun film documentar": Angela Maria Lorincz - "Masa impacarii"
Premiul pentru "Cel mai bun scenariu": Muntean Mihaela - "VI 21"
Premiul pentru cea mai buna imagine: Paul Shneider - "Vesnicia s-a nascut la sat"
Premiul special al festivalului: Adrian Bugnar - "Propellerhat"

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea