Showbiz

#cristian mungiu #4 luni #3 saptamani si 2 zile #premiu #goya

Cristian Mungiu - distins cu premiul Goya pentru "432"

Pelicula 4 luni , 3 saptamani si 2 zile in regia lui Cristian Mungiu a fost recompensata duminica, 1 februarie, cu premiul Goya pentru “cel mai bun film european” in cadrul galei decernarii premiilor Academiei Artelor si Stiintelor Cinematografice din Spania.

Premiul i-a fost inmanat lui Cristian Mungiu de regizorul si actorul Guillen Cuervo. Lungmetrajul romanesc a concurat la categoria “cel mai bun film european” alaturi de productii precum On the Other Side (regia Fatih Akin), The Boy in the Striped Pyjamas (regia Mark Hernan) si The Dark Knight (regia Christopher Nolan).

Voturile acordate de membrii Academiei filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile reprezinta o recunoastere a valorii cinematografiei romanesti in Spania. 432 este primul film romanesc nominalizat si laureat al premiilor Goya, “Oscarul spaniol”.

In cadrul aceleiasi gale a mai fost premiat documentarul Bucarest, la memoria perdida/ Bucuresti, memoria pierduta in regia lui Albert Sole Bruset, regizor spaniol, nascut la Bucuresti. Documentarul este o autobiografie si un omagiu adus exilatilor spanioli din timpul dictaturii franchiste.

Urmareste trailerul filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea