Showbiz

#muzica #album #coldplay #rock

Coldplay pregatesc un nou album

se pregatesc sa scoata un nou album, ce vine imediat dupa „Viva la Vida”, cel mai recent material discografic al trupei, lansat in luna iunie a acestui an.

Membrii Coldplay sunt pusi pe treaba si nu vor sa piarda niciun minut. Sunt pe val si profita din plin de acest lucru. Astfel ca, dupa ce au scos LP-ul „Viva la Vida” ce s-a bucurat de succes in randul fanilor si al criticilor de specialitate, Coldplay pregatesc un nou material discografic.

Noul album este programat sa apara in mai putin de un an, conform presei britanice. . "Majoritatea pieselor pentru noul album sunt pregatite, doar ca muzicienii trebuie sa revina in studio pentru a adauga cateva cantece", a informat un reprezentant al casei de discuri EMI cu care lucreaza trupa Coldplay.

Coldplay este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din lume. Trupa, originara din Marea Britanie este compusa din Chris Martin (voce, pian, orga), Jon Buckland (chitara, muzicuta, voce), Guy Berryman (chitara, muzicuta, voce) si Will Champion (percutie, pian, tobe, voce).

Primul single Coldplay a fost lansat in 1998 sub numele de „Yellow”. Peste 2 ani, trupa a scos pe piata albumul de debut, ce s-a intitulat „Parachutes”, material nominalizat la Mercury Prize. Al 2-lea album, „A Rush of Blood to the Head”, lansat in 2002 a fost nominalizat la Premiile Grammy pentru „Best Alternative Albume”.

„X&Y” (2005) este albumul ce s-a aflat pe primul loc pe harta muzicala din Statele Unite datorita numarului mare de vanzari (730.000 de exemplare in prima saptamana de la lansare). Ultimul album semnat Coldplay, aparut in 2008, se numeste „Viva La Vida Or Death And All His Friends”.


Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea