Showbiz

Che Guevara ajunge la Cannes

La Cannes a avut loc ieri, premiera celui mai asteptat film din festival, al lui , pelicula consacrata revolutionarului sud-american Ernesto “ Che ” Guevara.

Chiar daca vechiul sau tovaras Fidel Castro a iesit din scena, iar Cuba incepe sa se apropie prudent de capitalism, figura lui Che Guevara nu si-a pierdut puterea de fascinatie. La premiera filmului, Palatul Festivalurilor a fost asaltat de nenumarate celebritati, printre care Naomi Campbell , , Maradona si Mike Tyson .

Echipa filmului, regizorul Steven Soderbergh si protagonistii Benicio del Toro si Julia Ormond, a fost indelung ovationata pe covorul rosu din fata Palatului Festivalurilor. Che este de fapt format din doua parti distincte, pe care regizorul a insistat insa, sa le proiecteze impreuna, rezultand un film de peste patru ore si jumatate.

Prima parte a filmului, intitulata The Argentine/Argentinianul, descrie revolutia care i-a adus la putere pe Castro si Che Guevara. Partea a doua, Guerrilla, filmata in cu totul alt stil, povesteste cum, dupa cucerirea puterii, Che a ajuns intr-o "fundatura ideologica", dupa spusele regizorului.

Regizorul Steven Soderbergh s-a lansat chiar la Cannes in 1989, cand a cucerit marele premiu Palme d'Or la numai 25 de ani, pentru filmul Sex, minciuni si casete video . Nu se stie daca regizorul va mai putea repeta succesul si anul acesta, pentru ca, dupa cum afirma criticii prezenti pe Croazeta, Che nu este mai mult decat un film propagandistic.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea