Showbiz

#rmanesc #film #pescuit sportiv #boogie #restul e tacere #madagascar #tiff #caravana filmelor

Caravana filmelor - de cand n-ai mai fost la cinema?

Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania si-au propus sa primeasca raspunsuri la aceasta intrebare prin intermediul Caravanei filmelor – un eveniment national inedit, care isi doreste sa (re)deschida apetitul romanilor pentru mersul la cinematograf, sa atraga publicul tanar din Romania catre cinema si, nu in ultimul rand, sa ii faca pe spectatorii romani sa redescopere filmul romanesc .

In data de 25 martie, caravana filmelor debuteaza la Suceava, continuandu-si apoi traseul, timp de doua luni, prin alte 15 orase: Dorohoi, Piatra Neamt, Bacau, Focsani, Buzau, Ploiesti, Miercurea Ciuc, Brasov, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Deva, Oradea, Alba Iulia si Craiova.

In perioada 25 martie – 24 mai, in cinematografe amenajate ad hoc, se vor organiza intre doua si cinci proiectii de film pe zi, pe de o parte pentru cinefilii doritori sa vada mai multe filme in orasul lor, iar pe de alta parte pentru acei posibili spectatori care n-au mai avut sansa de mult prea mult timp (sau poate niciodata pana in acest moment) de a vedea un film la cinematograf.

In cadrul Caravanei vor fi proiectate opt filme romanesti, printre care Restul e tacere  al lui Nae Caranfil, Boogie, al treilea lung metraj semnat de Radu Muntean – ambele proaspat premiate la gala premiilor gopo 2009, Pescuit sportiv, debutul in lung metraj al lui Adrian Sitaru  sau Katalin Varga, castigatorul unui Urs de Argint la Festivalul de la Berlin . Printre cele zece titluri straine incluse in programul Caravanei se afla Venus – nominalizat la Oscar in 2007 pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal (Peter O’Toole), filmul lui Steve Buscemi , Interview sau filmul de animatie Madagascar 2.

Aceasta este prima parte a proiectului initiat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), a doua parte urmand sa aiba loc la finalul celei de-a opta editii a TIFF-ului, in vara acestui an, cu proiectii in aer liber.

In zilele de 25 si 26 martie, Caravana Filmelor se va afla la Suceava, la Universitatea Stefan cel Mare – Sala Auditorium "Joseph Schmidt", unde vor rula patru filme.

Caravana filmelor este un proiect finantat de catre Uniunea Europeana prin PHARE si este organizat cu sprijinul Ursus, Fiat si Banca Transilvania .

Urmareste trailerul filmului Restul e tacere, in regia lui Nae Caranfil

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea