Showbiz

#festival #animatie #bucuresti #anim_est

Balkanimation - o noua competitie Anim`est

Incepand cu aceasta editie, celor cinci sectiuni competitive ale festivalului Anim`est (lung metraj, scurt metraj, filme realizate de studenti, reclama, videoclip si competitia nationala) li se adauga o competitie noua: Balkanimation, potrivit unui comunicat de presa.

Denumita generic Balkanimation, aceasta sectiune este dedicata scurt metrajelor de animatie din sud-estul Europei, care cuprinde filme din Croatia, Grecia, Turcia, Albania, Romania, Bosnia si Hertegovina, Serbia si Bulgaria.

Iata programul complet Anim`est 2009:


  • Marti, 6 octombrie, de la 22.30 la Cinema Patria – trei calupuri de scurt metraje studentesti de la cele mai prestigioase facultati de film din lume.
  • Miercuri, 7 octombrie, de la 20.00 la Open Air Carturesti – competitia de videoclip & advertising. Aici vor concura si doua dintre cele mai bune videoclipuri romanesti de animatie ale ultimilor ani: Puya – Fundamental, realizat de Fabrica de desene, respectiv Vama – Tata taie porcu`, al animatorului Tudor Avramut.
  • Miercuri, 7 octombrie, de la 20.30 la Cinema Patria - Pianul din padure / Piano in the Forrest (r. Masayuki Kojima, 2007), primul film japonez din competitia Anim'est.
  • Joi, 8 octombrie, la ora 20.30 la Cinema Patria - Povestea Caprei – legende din Praga de altadata / Goat Story – The Old Prague Legends (Cehia, 2008); primul lung metraj de animatie din Estul Europei realizat in totalitate in CGI.
  • Miercuri, 7 octombrie, de la ora 18.30 la Cinema Patria si joi, 8 octombrie, de la ora 14.00 la Cinema Union , va avea loc competitia nationala de scurt metraje animate.


Competitiile Anim'est vor fi analizate de trei jurii. Pentru sectiunea de scurt si lung metraj international se va ocupa animatorul elvetian Georges Schwitzgebel, producatoarea franceza Guilaine Bergeret , directorul studioului francez Sacrebleu Productions, si criticul de film, Alex Leo Serban.

Filmele din sectiunile competitiilor de scurt metraj romanesc, Balkanimation si scurt metraj studentesc vor fi analizate de Anne Brotot, directorul adjunct al prestigioasei scoli franceze de animatie Supinfocom Valenciennes, Francoise Cathala, directorul cunoscutului festival Anima Bruxelles si regizoarea de animatie Luminita Cazacu. La sectia Videoclip & Advertising "judeca" DJ Gojira si solistul vocal de rock alternativ Doru Trascau (AB4, Mono Jacks), precum si directorul de creatie al Ogilvy Romania, Dani Macarie.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est are loc in perioada 2-11 octombrie 2009 la Bucuresti, fiind gazduita de Cinema Patria, Cinema Elvira Popescu, Cinema Union si Open Air Carturesti ( Gradina Verona ). Biletele se gasesc prin Bilet.ro, pe Internet, precum si in reteaua magazinelor partenere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea