Showbiz

#mese rotunde #2009 #animatie #festival #anim_est

Au inceput masterclass-urile Anim'Est

Noua masterclass -uri si mese rotunde, toate cu intrare libera, sunt una dintre surprizele pe care Anim'est le-o pregateste iubitorilor de animatie din Bucuresti in perioada 5-10 octombrie 2009, la , informeaza organizatorii evenimentului.
 
O prima discutie a avut loc ieri la Cinema Union , unde scenaristul si producatorul american Mike Reiss a purtat un dialog cu publicul bucurestean despre secretele meseriei de scenarist de film si televiziune. Tot ieri in cadrul workshopurilor a vorbit Andrei Brovcenco, unul dintre co-proprietarii studioului bucurestean de Framebreed.

Marti, 6 octombrie 2009, de la ora 12:00, la Cinema Union soseste , managerul unuia dintre cei mai importanti producatori de animatie din Europa, Sacrebleu Productions. Bergeret le va vorbi cinefililor bucuresteni despre sistemul de productie profesionist din Franta, dar si despre reteta succesului financiar si festivalier in filmul de animatie.

Georges Schwizgebel, invitatul special al celei de-a patra editii Anim'est, vine la Cinema Union miercuri, 7 octombrie 2009, de la ora 12:00. La ora 14:00, Anne Brotot, directorul adjunct al prestigioasei scoli de animatie franceze Supinfocom Valenciennes, va povesti despre metodele pedagogice din animatia franceza, sistemul de admitere al Supinfocom si specificul cunoscutei universitati.

Joi, 8 octombrie, de la ora 12:00, Anim'est deschide seria meselor rotunde de la aceasta editie cu traditionala discutie despre starea animatiei romanesti. Vor participa realizatorii filmelor din Competitia nationala Anim'est, directorul festivalului, Mihai Mitrica, cunoscuta animatoare romanca Luminita Cazacu, invitata speciala a acestei editii, reprezentanti ai UCIN ( din Romania) si ai Centrului National al Cinematografiei.

Tot la Cinema Union, cea de-a doua masa rotunda Anim'est aduce in prim plan animatia balcanica: vineri, 9 octombrie, de la ora 12:00, realizatorii romani si straini ai filmelor din sectiunea Balkanimation, pentru prima data prezentata sub forma de competitie la aceasta editie, impreuna cu Mihai Mitrica, directorul Anim'est, si responsabili ai festivalurilor de film si fondurilor nationale din regiune.

Moldovenii de la Simpals au intalnire cu publicul de la Cinema Union sambata, 10 octombrie, de la ora 12:00.

Seria workshop-urilor de la Anim'est, gazduite de Cinema Union, se incheie cu un eveniment de exceptie sambata, 10 octombrie, de la ora 16:00, cand producatorul Chris Carlisle, directorul studioului japonez Gonzo, soseste la Union pentru a discuta cu cinefilii bucuresteni despre unul dintre cele mai importante studiouri de animatie din Asia si despre „fenomenul” Afro Samurai, serie TV si lung-metraj cult produse in Japonia.

La cele noua masterclass-uri si mese rotunde de la Union se adauga, bineinteles, atelierul de animatie 2 D realizat de belgienii de la Zorobabel pentru cei 15 studenti selectionati dintre cei care au trimis formulare de inscriere pe site-ul festivalului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea