Showbiz

Au inceput inscrierile la workshop-ul de film "Let's Go Digital!"

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) organizeaza in luna iunie a acestui an a 6-a editie a atelierului de film Let’s Go Digital!. Devenit deja o traditie asociata cu International de Film Transilvania care il gazduieste din 2005, Let’s Go Digital! a urmat si un drum separat prin cele doua editii organizate independent de festival: una desfasurata in Bucuresti, iar cealalta in localitatea 2 Mai, sub forma unei scoli de iarna.

Aceasta a 6-a editie revine sub umbrela TIFF si va avea loc in Cluj, concomitent cu festivalul (30 mai – 8 iunie).

Workshopul se adreseaza tinerilor din toata tara, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Timp de 10 zile, participantii Let’s Go Digital! au ocazia sa cunoasca bazele creatiei cinematografice din interior, parcurgand intensiv toate etapele realizarii unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. La final, cele 5 echipe formate din cate 3 participanti realizeaza 5 filme de scurt metraj cu o durata de aproximativ 5 minute.

Tinerii sunt asistati in permanenta de 5 tutori, profestionisti activi din cinematografia romaneasca. Au ocazia sa lucreze cu echipament tehnic de ultima generatie, sa intalneasca invitatii festivalului, sa vizioneze filmele din selectia oficiala iar la final sa-si prezinte propriile creatii in fata publicului de la Cluj. La finalul workshopului, publicul voteaza cel mai bun film, premiat in cadrul Galei de inchidere a festivalului.

Pentru selectie, participantii sunt invitati sa trimita urmatoarele documente: un cv insotit de o fotografie a candidatului, o scrisoare de motivatie (aprox. o pagina), o idee pentru un de 30 de secunde pentru promovarea atelierului de film Let’s Go Digital! (max. o pag), orice tip de material audio vizual pe care l-au realizat in orice fel de conditii (video, audio, fotografie, site, desene, etc.) care sa le demonstreze creativitatea.

Ca si in cazul Scolii de Iarna desfasurata acum cateva luni, Let’s Go Digital! va da ocazia fostilor participanti sa se intoarca si sa aprofundeze cunostintele dobandite la una dintre editiile anterioare. Datorita numarului mare de cereri din partea fostilor participanti, in aceasta editie 3 dintre fostii participanti Let’s Go Digital! vor putea sa participe activ la workshop, cu rolul de “ intermediari ” intre profesori si participanti.

Pentru ei, selectia necesita trimiterea urmatoarelor documente:un cv insotit de o fotografie a candidatului, un film realizat de ei in intervalul scurs de la terminarea editiei Let’s Go Digital! la care au participat si pana in prezent.

Aplicatiile pot fi trimise pe adresa de email iulia@tiff.ro sau prin posta la adresa: APFR – LET’S GO DIGITAL!, Strada Popa Soare, nr. 52, sector 2 , Bucuresti. Termenul limita pentru primirea aplicatiilor este data de 15 mai 2008. Mai multe detalii se gasesc pe site-ul www.tiff.ro

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea