Showbiz

Actorul Radu Beligan - premiul de excelenta la TIFF 2008

Actorul Radu Beligan, care sarbatoreste anul acesta 65 de ani de activitate in teatru si film, va primi premiul de excelenta TIFF, in cadrul celei de-a saptea editii a Festivalului Internationl de Film Transilvania.

Printre alti actori invitati speciali ai TIFF-ului 2008 de la Cluj-Napoca se numara actrita franceza Catherine Deneuve, omagiata prin acordarea Premiului pentru intreaga cariera, si binecunoscuta Tamara Buciuceanu-Botez, care este celebrata prin acordarea unui trofeu TIFF pentru intreaga cariera. Celor doua doamne li se alatura la festival peste 500 de invitati romani si straini din industria de film.

Radu Beligan, in varsta de 89 de ani, are una dintre cele mai impresionante cariere din filmul romanesc , el debutand in cinema in 1943, in ecranizarea lui Jean Georgescu dupa " O noapte furtunoasa " a lui I.L. Caragiale. In cei 65 de ani de cariera, Beligan a colaborat cu regizori precum Paul Calinescu, Jean Mihail, Iop Popescu Gopo, Lucian Pintilie si mai nou, Radu Mihaileanu.

Actorul Radu Beligan are un palmares important de premii si distinctii, iar anul acesta a primit Premiul de excelenta acordat de Senatul Uniunii Teatrale din Romania.

Festivalul International de Film "Transilvania" (TIFF) va incepe vineri, 30 mai, iar pe parcursul celor 10 zile ale evenimentului, publicul cinefil va putea viziona un numar record de productii: peste 200 de lungmetraje si peste 60 de scurtmetraje.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea