Showbiz

A murit regizorul Sydney Pollack

Regizorul american , castigator a doua premii Oscar pentru Out of Africa /Departe de Africa (1985), a incetat din viata luni in resedinta sa din Los Angeles, la varsta de 73 de ani, din cauza unui cancer.

Actorul si regizorul american fusese diagnosticat cu un cancer in urma cu 10 luni, insa medicii nu au reusit sa indice sursa primara a bolii. In ultimii ani, Sydney Pollack s-a concentrat mai mult pe cariera de producator de filme si mai putin pe cea de regizor. Ultimul film la care a lucrat in calitate de actor si producator este Made of Honor / !, care va fi lansat in Romania la 1 august 2008.

Unul dintre cele mai faimoase filme ale sale este la Oscar si sapte statuete castigate, inclusiv pentru cea mai buna pelicula si cel mai bun regizor. , produs de HBO. De asemenea, Pollack a jucat in serialul Will & Grace, dar si in lungmetrajele Joc de culise, de Robert Altman, Forever Young/Tinerete vesnica, de Robert Zemeckis, si Eyes Wide Shut/Cu ochii larg inchisi, de Stanley Kubrick.

Dupa o lunga pauza de cativa ani, Sydney Pollack s-a intors in 2005 in calitate de regizor, cu thriller-ul The Interpreter/Traducatoarea, cu Nicole Kidman si Sean Penn in rolurile principale. In acelasi an a regizat primul si singurul lui documentar, Sketches of Frank Gehry, despre celebrul arhitect .

Trailer The Interpreter/Traducatoarea


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea