Showbiz

A murit actorul si regizorul american Mel Ferrer

Actorul si regizorul american Mel Ferrer, fostul sot al actritei Audrey Hepburn , a murit ieri la varsta de 90 de ani, la resedinta sa din Santa Barbara , California.

Mel Ferrer, nascut in 1917, in New Jersey, dintr-un tata cubanez si o mama americana, a debutat pe Broadway in 1938, dar a si studiat la celebra Universitate Princeton, lucrand apoi ca jurnalist, scriitor, realizator de radio si televiziune.

Inainte de a deveni el insusi regizor, Ferrer a fost asistentul lui John Ford pe platourile de filmare de la Fugarul (1947). Printre cele mai cunoscute productii regizate de Ferrer se numara Green Mansions (1959) cu Anthony Perkins si Audrey Hepburn, cu care s-a si casatorit in 1954. Cuplul a divortat insa in 1968.

Ca actor, unul dintre cele mai importante roluri realizate de Ferrer a fost cel din Razboi si pace (1956) de King Vidor, in care l-a interpretat pe Andrei Bolkonski, si in care a jucat alaturi de Henry Fonda si Audrey Hepburn. Din biografia lui Mel Ferrer mai fac parte pelicule precum Lili Marleen (1981), Corsarul negru (1976), El Greco (1966), Lili (1953).

 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea