Showbiz

#festasia #johnnie to #filme asiatice #festival de film #2009

20 iunie - zi must-see la Fest'Asia 2009

Sambata, 20 iunie, la Cinema Scala, publicul cinefil va avea ocazia sa vizioneze in cadrul Festivalului Fest’Asia filme de referinta precum , Alone sau Election 1 al regizorului Johnnie To.

The Chaser / (R. Hong-Jin Na, 2008) – thriller-ul cult din Coreea de Sud selectionat in competitia pentru Palme d'Or la presigiosul festival de film de la Cannes in 2008 – proiectat in premiera la Bucuresti – este highlight-ul zilei de sambata, 20 iunie, la Fest'Asia si va putea fi vizionat de la ora 21:00.

Una dintre cele mai premiate pelicule sud coreene din ultimii ani, The Chaser este un film plin de tensiune, cu momente remarcabile de umor, care spune povestea halucinanta a lui Jung-ho, un fost politist devenit peste, care e tot mai furios pe „fetele” sale, care dispar fara urma si cu datoriile neachitate.

Ziua de sambata incepe la Fest'Asia cu prima proiectie din Portretul dedicat regizorului Johnnie To: lung metrajul Election 1/ Hak Seh Wui (Hong Kong, 2005), programat la ora 14:30. Selectionat la Festivalul de la Cannes si castigator a peste 10 premii la festivaluri nationale si internationale de film, drama „plonjeaza” direct in lumea „triadelor” mafiote din Honk Kong si a luptelor pentru putere pe viata si pe moarte duse in interiorul acestora.

Tarziu in noapte, de la ora 23:30, proiectille sectiunii Focus Tailanda continua la Fest'Asia cu Alone/Faet (2007), cel mai premiat film al regizorilor Banjong Pisanthanakun si Parkpoom Wongpoom, unul dintre hiturile absolute la festivalurile de gen ale ultimilor ani. Intens si surprinzator, filmul spune povestea unor gemene siameze Pim si Ploy, separate in adolescenta.

The Damned Rain /Gabhricha Paus, singurul de la Fest'Asia 2009, proiectat la importantele festivaluri internationale de la Rotterdam, Varsovia sau Vancouver, va putea fi vizionat de la ora 16:30, iar thriller-ul din Hong Kong Confession of Pain /Seung Sing (2007), de la 19:00.

Intre proiectii sau inaintea acestora, spectatorii Fest'Asia sunt invitati sa aprofundeze experienta asiatica la barul si gift shop -ul amenajate in foaierul cinematografului Scala pe toata durata festivalului.

Cea de-a patra editie a Fest’Asia, singurul festival de din Europa Centrala si de Est, are loc in perioada 19- la Cinema Scala, in Bucuresti. Festivalul este organizat de Asociatia Culturala Estenest, in parteneriat cu Ogilvy Group, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si Independenta Film .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea